Büyükşehir, Hocalı şehitlerini unutturmayacak

Büyükşehir, Hocalı şehitlerini unutturmayacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Azerbeycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Katliamı anısına dikilen anıt için 4 Kasım 2016 Cuma günü saat 14.30’da açılış töreni düzenleyecek. Başkan Osman Zolan, “Azerbaycanlı kardeşlerimiz Hocalı Katliamı için ne hissediyorlarsa

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal eden Ermenistan’ın 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleştirdiği Hocalı Katliamı anısına bir park ve anıt inşa etti. Merkezefendi ilçesi Ali Marım Bulvarı’nda yapılan Azerbaycan Karabağ Parkı, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Hocalı Katliamının unutulmaması amacıyla yapıldı. Parkta, katliamda hayatını kaybeden kadın, çocuk, yaşlı, erkek toplam 613 Azerbaycanlı şehidin aziz hatıralarına ithafen bir de anıt dikildi. Azerbayacan-Karabağ Parkı ve simgesel anıtı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva ve protokolün katılımıyla 4 Kasım Cuma günü saat 14.30’da açılacak.

 

Çeyrek asırlık acı

 

Yaklaşık çeyrek asır önce yaşanan Hocalı Katliamının Türk-İslam dünyasında acı bir iz bıraktığını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Azerbaycanlı kardeşlerimiz Hocalı Katliamı için ne hissediyorlarsa aynı duygu ve düşünce içerisinde bu hisleri paylaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir acı olayın tekrar yaşanmaması için Hocalı Katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu nedenle Üçler mevkiinde Azerbaycan-Karabağ Parkı ile katliamda hayatını kaybeden Hocalı şehitlerimiz anısına bir anıt inşa ederek kardeşlerimizi anmak istedik.”

 

Başkan Zolan’dan açılışa davet

 

“Azerbaycanlı kardeşlerimizle kol kola mücadelemiz devam edecek” diyen Başkan Zolan, “Bu vesileyle 4 Kasım Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştireceğimiz Azerbaycan-Karabağ Parkı ve Hocalı Katliamı anısına yaptığımız anıtın açılışına tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.