Burası Yeni Çivril Devlet Hastahanesi!

Burası Yeni Çivril Devlet Hastahanesi!

Genç Çivril Gazetesi rezaletin görüntülerini ele geçirdi. Çivril Devlet Hastanesinde akıl almaz ihmaller devam ediyor.

A+A-

Genç Çivril Gazetesi  “HASTANEDE SKANDAL” başlığı ile Çivril Devlet hastanesinde yapılan akıl almaz görüntüler yayınladı.

GENÇ ÇİVRİL GAZETESİNİN HABERİNİ SİZLERE AYNEN AKTARIYORUZ...

Konuyu biraz hatırlayacak olursak “Yeni yapılan 100 yataklı Çivril Devlet Hastanesine ihaleye çıkartılarak gerekli malzemelerin alınması için Denizli Kamu Hastaneleri tarafından Çivril Devlet Hastanesine gönderilen 6,5 milyon TL para hastane yönetiminin ihmali sonucu geri çekildi.” Demiştik.


Yaptığımız bu haber de 6,5 milyon lira dediğimiz rakamda yanlış bir bilgi verdiğimizi okuyucularımızdan özür dileyerek geri giden paranın 6,5 milyon lira değil İç tefrişatı için gelen ve ihale yapılamadığı için geri giden paranın toplam 6 milyon 711 bin 500 lira olarak düzeltiyoruz.


Şimdi ki konumuz ne giden para ne de miktarı. 100 yataklı yeni Çivril Devlet Hastanesinin durumu içler acısı. 2016 Eylül-Ekim ayı gibi geçici kabulü yapılan Yeni Çivril Devlet Hastanesinin 2016 Aralık ayı gibi faaliyete geçmesi bekleniyordu. Bırakın gelen ve geri giden parayla iç tefrişatını yapmayı hastanenin akan yerlerine çözüm bile bulunamaz halde ve hastane daha kullanılamadan eskimeye yüz tutmuş durumda.


Hastanenin durumunu görüntülemek üzere gittiğimizde güvenlik görevlisi kapıların kilitli olduğunu ve içeriye girebilmemiz için hastane müdüründen izin almamız gerektiğini söyledi. Yaptığımız haber üzerine ve hastanenin şuan ki rezil durumunu görüntülememize izin vermeyeceklerini bildiğimiz için izin istemedik.

Ele geçirdiğimiz görüntüler ve edindiğimiz bilgiler hastanenin rezaletini gözler önüne sermeye yetiyor. Yeni yapılan Çivril Devlet Hastanesinin her yeri su alıyor ve adeta yağmur hastanenin içine yağıyor.


Geçici teslimin yapıldığı sıralarda hastanede tespit edilen eksiklikler listesinde birçok odanın tavanından, banyo ve vc'lerden, ameliyathane ve acil müdahale tavanından, ebe odasından yoğun bakım odasına, imam odasından morguna, koridorlardan film odasına kadar birçok yerden su akıntısı olduğu yer almış olmasına rağmen hala su akıntılarının önüne geçilemediği görülüyor.


Odalara dolan ve göllenen suların renginden anlaşıldığına göre metal aksamlar küflenmiş ve hastane daha kullanılmadan eskimeye yüz tutmuş durumda.

2016 Aralık ayında faaliyete geçmesi planlanırken halen mevcut sorunların çözümlenememesinin, devletin Çivrilimiz'e yaptığı bu güzel hastanenin bu duruma gelmesinin sorumlusu kim veya kimler ve bunun hesabını kim verecek?


Ve, 2016 Kasım ayı gibi kesin kabulü yapılacağı söylenen hastanenin kesin kabulü yapıldı mı?

Kesin kabulü yapıldıysa eğer bu haliyle hastanenin kabul edilmesine kim veya kimler göz yumdu?

Son denetlemeler ve incelemeler yapılmadan mı hastane kabul edildi?

Geçici kabulünde hastanenin bütün eksiklikleri listelendiği halde bu eksikliklere neden aylardır müdahale edilmedi?

Ve son soru: Hastanenin su almasının önüne geçilememesi ve dolayısıyla ihaleyle alınacak malzemeleri koyacak yer olmadığı için mi gelen para geri gitti?

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.