Buldanlılar Şiire, Şaire ve Türküye Doydu

Buldanlılar Şiire, Şaire ve Türküye Doydu

Buldan Belediyesi ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’nin ŞİİR Buldan ilçe merkezinde düzenlediği “1. Türkü ve Şiir Dinletisi-Gurbet Türküleri eşliğinde hasret şiirleri” yapıldı.

A+A-

YAZ-AR-BİR sanatçıları etkinlik öncesi Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ı makamında ziyaret ederek, teşekkür ettiler. Karşılıklı fikir alışverişinin de gerçekleştiği görüşmede sanatçılar kitaplarını başkan Gülbay’a takdim ettiler. Daha Buldan gezisi ile program devam etti.

Akşam Belediye Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Kaymakamı Hacı Uzkuç, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Daire Amirleri ile çok sayıda şiir ve türkü sever vatandaş katıldı.

Açış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu, gecenin düzenlenmesine fırsat veren Buldan belediye Başkanı Mustafa Gülbay’a ve ekibine teşekkür ederek: “YAZ-AR-BİR,  kültürümüze, sanatımıza ve edebiyatımıza sahip çıkma kaygısı taşıyan sanatçıların bir araya gelmesi ile 2002 yılında kuruldu. Bu tür faaliyetlerimiz bir sosyal sorumluluk projesi ürünüdür. Değişik il merkezlerinde ve ilçelerde bu tür faaliyetlerimiz devam ediyor. Dernek olarak dergi yayınımız ve haftalık gazete sayfası hazırlığımız da devam eden faaliyetlerimizden.

Bugün burada bizleri ağırlayan siz Buldanlı hemşerilerime özellikle sayın ilçe kaymakamım Hacı Uzkuç beye ilgi ve alakalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte olmamıza zemin hazırlayan sayın başkanım Mustafa Gülbay beye, etkinliğin organizasyonunda büyük gayretleri olan Belediye Kültür ve Sosyal işler sorumlusu Tahsin Önal beye, yönetim kurulu üyemiz sayın İbrahim Çamalan beye tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, sanata ve sanatçıya önemli görevlerin düştüğü bir dönemden geçildiğini ifade ederek; “ Şair dostlarımızı burada görmekten fazlasıyla memnunuz. Her zaman sanatçının ve sanatın yanında olmaya gayret ediyoruz.”dedi. Başkanı Mustafa Gülbay şiiri çok sevdiğini belirterek sözlerini, Nazım Hikmet’in ve Necip Fazıl’ın birer şiirini peş peşe okuyarak bitirdi.

İlçe Kaymakamı Hacı Uzkuç da sanatın,  sanatçının yanında olmak ve çalışmalarına destek vermek gerektiğini belirterek “Başka bir programı iptal ederek etkinliğe katıldığım. Yapılan hazırlıklara bakılırsa bugün farklı bir şiir ve türkü dinletisi yaşayacağız. Şairlerimize tekrar hoş geldiniz diyerek, onlara başarılar diliyorum.”dedi.

Etkinlikte  Hurşit Türkay, Hasan Arzuman, Sultan Turun türküleriyle yer alırken, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Veli Aykar, ibrahim Çamalan,  Reyhan Pervanlar Karaalp, Kadir Yatağan, Ali Tuluk, Melahat Kuzu, Baki Evkaralı, Aysel Menteş, İsmail Gökçe, Meral Gökkaya, Halil Cura, Yıldız Duyar ve  Buldanlı şairler: Adnan Açıklar, Atilla Kızılkaya, İskender Doğan okudu şiirleriyle geceye renk kattılar.

Gecenin  ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlik sonrasında  Belediye Başkanı Mustafa Gülbay katılımcılara katılım belgesi verdi. Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Abdülkadir Uslu da günün anısına Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’a  “YAZ-AR-BİR şilti” takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.