Buldan'lı MHP'li Kadınlardan Özgecan Cinayetine Öfke

Buldan'lı MHP'li Kadınlardan Özgecan Cinayetine Öfke

Denizli'nin Buldan İlçesi MHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Şükür Cami Meydanında düzenlenen basın açıklamasına

A+A-

MHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Şükür Cami Meydanında düzenlenen basın açıklamasına MHP Kadın Kolları üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, MHP Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Özcan, CHP Kadın Kolları Başkanı Aysun Ayşe Ergene, Belediye Meclis Üyesi Dürdane Can ile kadınlar ve erkekler katıldı. Özgecan’lar Ölmesin, Kadına Şiddete Hayır yazılı pankartların açıldığı basın açıklamasında erkeklerinde katılımı yüksek oldu. Yoğun kalabalığın katıldığı basın açıklamasında MHP Kadın Kolları Başkanı Mediha Demircioğlu yaptığı açıklamada “Günümüzde tüm dünyada kadına yönelik şiddet bütün acımasızlığı ile devem etmekte, son 11 ayda ülkemizde 240 kadın şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Geçen hafta Denizli’de Sokak ortasında şiddet gören hemşerimiz Ayşe Özdağ ve Mersin’de hunharca katledilen Özgecan kardeşimizi saygı ve sevgi ile anıyoruz. Ülkemizde ne yazık ki devlet tarafından yapılan çalışmalar bu yaraya merhem olamamıştır. Ayrıca hükümet yanlısı bazı şahıslarında kadına yönelik aşağılayıcı söylemleri yapılan çalışmaları baltalamaktadır. Kadına uygulayanlar İslam’ın kadını çıkardığı yüce saygı makamından aşağıya düşürmektedir. Yaptıkları her türlü çirkin söylem ve yakıştırmaların temeli olarak İslam dininin öğretilerini göstermeleri, toplumun yanlış yönlendirilmek istendiğinin göstergesidir. Dindar geçinen kesimlerin içine düştükleri çelişkiyi ve samimiyetsizliklerin açık delilidir. Peygamberimiz kadın haklarına saygı gösterilmesini istemiş, Veda hutbesinde şöyle buyurmuşlardır. “Ey insanlar, kadın haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah’a karşı gelmekten sakınmanızı tavsiye ederim”. Peygamberimiz asla kadın dövmemiş, dövenleri kınamış, bu bağlamda da “Sizin en hayırlınız kadınlarına ve eşlerine en hayırlı olanınızdır” demiştir.  Sözümü Atamızın “Ey Kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüyle bitirmek istiyorum” dedi.daha sonra söz alan MHP Denizli yönetim kurulu üyesi Gülay Özcan’da yaptığı konuşmada kadına şiddetin önlenmesine yönelik çıkarılan yasaların yetersiz olduğunu ifade ederek “Çıkan yasalar sözden öte gitmemektedir. Kadına şiddete hep birlikte dur diyelim hayır diyelim” dedi.

 

MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul’da “ Sözün bittiği yerdeyiz. Bir erkek olarak kadına şiddet eylemlerin tekrarlanmamasını diliyorum. Kadınlarımızla birlikte her türlü çalışmalarda olacağız” dedi.

 

Basın açıklamasında şiddet görmüş Sabiha Akkaş isimli kadında yaptığı konuşmada kadına şiddeti kınadığını belirterek “Ben gördüğüm şiddet üzerine koruma istedim. Şu anda polislerimiz ve emniyet teşkilatımız beni koruyor. Allah onlardan razı olsun.  Ben emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor, Buldan halkından destek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.