Bu Sene Üçüncüsü Yapıldı

Bu Sene Üçüncüsü Yapıldı

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirilen ve bunu geleneksel hale getirilen yarışlar önümüzdeki yıllarda da devam edecek

A+A-

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde  Osmanlı döneminde orduya tımarlı sipahi yetiştiren ve atların bol olduğu bir ilçeydi. Bu nedenle ilçemiz tarihte bir dönem BOLATLI ismiyle anıldı. Bu toprakların bir simgesi olan atlara ve düzenlediğimiz at yarışlarına halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail TAYLAN “Sayın Kaymakamım, Milletvekilim, Belediye Başkanlarım, Siyasi parti temsilcileri, yarış için ilçemize teşrif eden çok kıymetli at sahipleri, sevgili hemşehrilerim 3.sünü düzenlediğimiz rahvan at yarışlarına hepiniz hoşgeldiniz.

Bu yıl 3.sünü gerçekleştirmekten gurur duyduğumuz rahvan at yarışlarının en güzel şekilde, centilmenlik, dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini; 1. kim olursa olsun kardeşliğin kazanmasını istiyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Taylan : İlçemizde zamanında süvarilerin at yetiştirdiği ve çok fazla at bulunmasından dolayı eski ismi olan Bolatlı adı verildiği bu topraklarda ata sporumuz olan at yarışlarını düzenlemekten son derece mutlu ve gururlu olduğunu, geleneksel hale getirip yıllarca devam ettireceğini belirterek yayın yapmaya gelen basın mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Yoğun ilgi gösterilen yarışlara; Afyonkarahisar CHP Milletvekili Avukat Burcu KÖKSAL, Dazkırı Kaymakam Vekili Necdet UÇAR, Afyonkarahisar MHP İl Başkanı Mehmet KARAGÖZ, Denizli Bekilli Belediye Başkanı Mustafa BAŞKAFA, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen ÇELİK, Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan GÖNÜLLÜ, Uşak Pınarbaşı Belediye Başkanı Naci AKYÜREK, Cumhuriyet Başsavcısı İdris KOŞAR, İlçe Jandarma Komutanı Fedat KAZMA, Dazkırı CHP İlçe Başkanı Önder ŞENYURT, MHP Dazkırı İlçe Başkanı Aydın EKİZ, Evciler CHP İlçe Başkanı Gürsel KESKİN, Çay CHP İlçe Başkanı Ali SELVİ, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız, ilçemizden , komşu il ve ilçelerden , çevre köylerden gelen 10 bine yakın halkımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarışmada 150’ye yakın Rahvan ve Dizgin koşan yerli Arap ve İngiliz atları yarışırken çeşitli kategorilerde dereceye giren yarışçılarımız protokol üyeleri tarafından altın ve kupa ile ödüllendirildi.

Yarış sonuçları ise şöyledir; 

Baş Birincisi: Mehmet KAHYAOĞLU (Yenipazar) Baş İkincisi: Mustafa GÜLFİDAN (Söke) Baş Üçüncüsü: İsmail OKA (Afyonkarahisar)

Başaltı Birincisi: Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN (Dazkırı) Başaltı İkincisi: Mehmet DERELİOĞLU (Tavas) Büyük Orta Birincisi: Aşçı Halil İbrahim (Kütahya) Büyük Orta İkincisi: Avni ÇAMDEVİREN (Nazilli) Büyük Orta Üçüncüsü: Ferhat SİVRİ (Isparta)

Küçük Orta Birincisi: Kamil ASUN (Ödemiş) Küçük Orta İkincisi: Muharrem DOĞANOĞLU (Söke) 

Deste Birincisi: Murat KÖLEMENOĞLU (Ankara) Deste İkincisi: Erdal ÖZBUDAK (Alanya) Deste Üçüncüsü: Mehmet Ali SARI (Kütahya)

Taze Beşli Birincisi: Hacı Ahmet DÖNMEZ (Kütahya) Taze Beşli İkincisi: Tezcan GÜLFİDAN(Söke) Taze Beşli Üçüncüsü: İsa PEHLİVAN (Afyonkarahisar)

4’lü Tay Birincisi: Murat Kölemenoğlu (Ankara) 4’lü Tay İkincisi: Şevket YAPAR (Nazilli) 4’lü Tay Üçüncüsü: Murat UYGUN (Bozkurt)

3’lü Tay Birincisi: Selehattin GÜZEN(Kütahya) 3’lü Tay İkincisi: Ahmet DEMİRÖZ (Afyonkarahisar) 3’lü Tay Üçüncüsü: Murat KÖLEMENOĞLU(Ankara)

Tozkoparan Birincisi: Birol BABANOĞLU (Kütahya) Tozkoparan İkincisi: Berkant ÖZDEMİR(Denizli)

Arap Atı Birincisi: Vedat ÖZDEMİR (Konya) Arap Atı İkincisi: Vedat ÖZDEMİR (Konya)

İngiliz Atı Birincisi: İbrahim KALKAN (Konya) İngiliz Atı İkincisi: İsmet OKTAY (Dazkırı)

İngiliz Atı Üçüncüsü: Vedat ÖZDEMİR (Konya)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.