Bu Referandumun Telafisi Yok

Bu Referandumun Telafisi Yok

İzmir Milletvekili Özcan Purcu, Hayır çalışmaları için Denizli’ye geldi. Evet çıkarsa ülkemizin dağılacağını iddia etti.

A+A-

İzmir Milletvekili Özcan Purcu, CHP İl Binasında partililer bir araya geldi. Anayasa değişiklik çalışmaları ekibinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe başkanlık sistemiyle birlikte büyük kentlerin yeniden yapılanacağını” sözleri üzerine Purcu, Yugoslavya’nın olduğu gibi evet çıkarsa ülkenin dağılacağını söyledi. Purcu, “Bugün hayırlı çalışma için geldik  Denizli’ye geldik. Ben Türk vatandaşı olarak şaşkınlığımı belirtmek istiyorum. Bu ülkeyi yöneten hükümet bu kadar yetkiyi kullanmasına rağmen  İstedikleri kanunu çıkarmasına rağmen, istedikleri atamayı yapmasına rağmen , bütçeden istedikleri parayı kullanmasına rağmen, örtülü ödenekten istedikleri kadar parayı kullanmasına rağmen  acaba bu referandumda başkanlık neden isteniyor? Bu kadar yetkinin dışında acaba daha fazla hangi yetkiyi kullanacaklarını ben çok merak ediyorum. Bugün Cumhurbaşkanının danışmanı referandumdan sonra Çin modeline geçeceğiz dedi. Çin modelinde 8 tane özerk bölge, 23 tane de eyalet var. Hangi Yugoslavya’nın olduğu gibi evet çıkarsa ülkemiz dağılacak, parçalanacak. Biz baştan beri dediğimiz gibi hayır diyoruz. Biz başbakanlık makamının kalmasını istiyoruz. Parlamenter sitemin devam etmesini istiyoruz. Eyalet sistemine ölünmesini istemiyoruz özer bölgelere ayrılmak istemiyoruz. Bu güzel vatanı ecdatlarımızı kanlarını dökerek almışlar parçalanmasını istemiyoruz onun için de hayır diyoruz” dedi.  

 

SURİYELİLER GİBİ GİDECEK YERİMİZ YOK

Suriyeler gibi gidecek yerimizin olmadığını belirten konuşmasında Purcu, “Bu ülkede karışıklık olursa canımızı veririz ölürüz ya da bu ülkeyi terk etmeden mücadelemizi kazanırız. Türk Milleti Suriyeliler gibi ülkesini terk etmez canını verir.  Gidecek ülkemiz olmadığı için, çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak için Ülkeyi atalarımızdan aldığımız gibi bırakmak istiyoruz. Bugün o baklayı çıkardılar. Ülkemizi parçalamak istiyor. Bu parti seçimi değil, Bu vatanımızın çocuklarının seçimi birlik ve beraberliğimizin seçimi. Bunun alternatifi yok. Ben bunu beğenmedim değiştireyim diyemez. Herkes kimi seviyorsa sevsin. Cumhurbaşkanı, başkanını, Devlet Bahçeli’yi sevebilir ama hiç kimse bayrağımızdan, vatanımızdan daha fazla kimseyi sevemez. Vatanımıza oy vermek istiyorsanız, Bayrağımıza oy vermek istiyorsanız.  Geleceğimize oy vermek istiyorsanız hayır vermek zorundasınız.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.