Bu Porje Olursa,Denizli'de de Bir İlk Olacak

Bu Porje Olursa,Denizli'de de Bir İlk Olacak

Merkezefendi Belediyesi yine çok konuşulacak bir çalışmaya daha imza attı.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kendi müziğini belirliyor. Bu anlamda yapılan çalışmayı ‘Türkiye’de bir ilk’ haline getiren olay ise müzik, Merkezefendi ilçesindeki ‘Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’ öğretmenleri ile öğrencilerinin, 3 aylık çalışması sonucunda ortaya çıkıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi kendi müziğini arıyor adında bir proje gerçekleştiriyoruz. Bunu da yine kendi bölgemizdeki bir okulumuzla hazırlayarak halkımızın onayına sunacağız” dedi.

Merkezefendi Belediyesi yine çok konuşulacak bir çalışmayadaha imza attı. Bu çerçevede belediye, Merkezefendi sınırları içinde bulunan ve öğrencileriile öğretmenlerinin tabiriyle adında ‘Güzel’ ifadesi yer alan tek okul ‘Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’yle birlikte önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Sosyal ve kültürel projeleriyle ulusal anlamda geniş yankı uyandıran projelerini hayata geçiren Merkezefendi Belediyesi, şimdilerde yapacağı ‘Merkezefendi Müziğini Arıyor’ çalışmasıyla yine adından söz ettirecek. Kurumsal kimliğin oluşturulması çalışmaları çerçevesinde kilit taşlarından birisi olan belediye müziğini örnek bir çalışmayla halkın oylamasına sunacak.

PROJE NASIL İLERLEDİ?

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun desteğiyle Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri yaklaşık 3 ay süren bir müzik hazırlığı yaptı. Üst düzey bir komisyon tarafından dinlenilen 10 müzik parçası arasından 3 tanesi finale kaldı.

OYLAMAYI HALK YAPACAK

Finaldeki 3 müzik şimdilerde halk oylamasına sunulmak üzere stüdyoya girerek düzenleniyor. Belirlenen 3 müzik 18 Temmuz’ da resmi internet sitesi www.merkezefendi.bel.tr de yayınlamaya başlayacak. Site ziyaretçileri kulağa hoş gelen en güzel müziği oylayarak Merkezefendi Belediyesi’nin kurumsal kimliğine de katkı sağlayacak. Oylama yaklaşık 1 ay sürecek. Sağlık, Kardeşlik ve Mutluluk temasıyla oluşturulan ‘Selen’, ‘Karma’ ve ‘Güne bakan’ isimli müzikler arasında halk tarafından seçilen cingle, Merkezefendi Belediyesi’nin resmi müziği olacak.

“BELEDİYECİLİK ANLAMINDA TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yaptığı açıklamada bir ilçe belediyesinin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Başkan Subaşıoğlu, “Belediyecilik anlamında Türkiye’de ilk kez yapılan bir şey var. Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi, kendi müziğini arıyor şeklinde bir proje gerçekleştiriyor. Merkezefendi’nin sağlık, mutluluk ve kardeşlik felsefesine uygun bir müzik eserini biz isteseydik, profesyonel bir gruba yaptırabilirdik. Ama biz sadece Denizli’nin değil, ülkemizin de önde gelen güzel sanatlar lisesinden olan Hakkı Dereköylü’nün projemize katkı sağlamasını istedik. Okulumuzun da katkısıyla Merkezefendi müziğini arıyor projemiz neticelenecek. Müziklerimiz internet sitemizden yayınlanacak. Halk oylamasıyla artık kurumsal kimliğimizin bir parçası olacak müziğimizi de kullanacağız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.