Bu Oyunu Sakın Çocuklarınıza Oynatmayın

Bu Oyunu Sakın Çocuklarınıza Oynatmayın

'Blue Whale' adlı bilgisayar oyunu oynayan çocukların daha sonra intihar ettiği iddia edildi.

A+A-

Rusya'da 130 gencin intiharıyla doğrudan ilişkisi olduğu şüpheleri bulunan 'Blue Whale' adlı oyunun İngiltere'ye sıçradığı iddiası ortaya atıldı. 

İngiliz otoriteler özellikle ortaokul ve lise çağındaki gençlerin ebeveynlerini bu oyunla ilgili uyardı. İddialara göre oyunu oynayan oyuncular giderek tehlikeli bir hal alan 50 adet talimatı yerine getirmek zorunda. Yetkililer oyunun İngiliz gençleri arasında da yayılmaya başlamasından endişeleniyor. Basildon'daki Woodlands School yöneticileri okul çağındaki gençlerin ailelerini oyun hakkında uyardı. Okul müdürü David Wright şöyle bir mektup yayınladı;"Polis ekiplerimizin de yardımıyla, belki sizlerin halihazırda farkında olduğunuz bir oyun keşfettik.

Daha önceki mektuplarımızdan da bildiğiniz gibi, öğrencilerimizin genel durumuna özen göstermek bizim görevimizdir ve okul yönetimi olarak gençlerimizi daha iyi korumak için, sizin de en son haberler konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yeni oyunun adı "Mavi Balina" ve birçok farklı sosyal medya platformu aracılığıyla oynanabiliyor. Oyunculara 50 gün boyunca onları kontrol eden bir usta atanıyor ve her gün tamamlamaları gereken bir görev veriliyor. 50. günün sonunda oyunun ustaları, gençlere intihar etmelerini emrediyor ve ne yazık ki tüm dünyada bunu yapan gençler oldu."

İddialara göre Mavi Balina oyununda oyuncular belirli talimatları yerine getiriyorlar ve bunlardan bazıları intihara kadar gidebiliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.