Bu Kahraman Annenin Oğlu Denizli'den Aday Adayı

Bu Kahraman Annenin Oğlu Denizli'den Aday Adayı

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde Emniyet Müdürü iken Gözaltına alınan sonrada delil yetersizliğinden serbest bırakılan Çivril'li polis müdürü şimdi Denizli'de MHP'den Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ederek Denizli'ye geldi...

A+A-

Erzurum’daki algı operasyonunda gözaltına alınan Hurşit Uçak ve annesi Zekiye Uçak’ın açıklamaları Türkiye gündemine oturdu. Anne ve oğulun yaptığı açıklamalar yazılı görsel ve sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

İşte Hurşit Müdür şimdi Denizli'de MHP'den aday adayı

Oğlunun gözaltına alındığını duyunca Denizli'den Erzurum'a gelen anne Uçak şunları söyledi: "Ben onlara helal süt emzirdim. Namusuyla yaşamalarını, gerekirse babalarına bile göz yummayacaklarını öğrettik. Bir sürü polis arkadaşı gözaltına alındığında benim oğlum niye alınmıyor, yoksa görevlerini iyi yapmamış mı diye' çok üzüldüm. Şimdi çok seviniyorum. Bu millet için gece gündüz koşturuyordu. Mükafatı bu mu olmalıydı? Oğlum 20 yıldır İstihbarat Şube'de başarıyla hizmet etti. 7 yıl sadece Amerika'da ihtisas yaptı. İşini hakkıyla yaptığı için şimdiye kadar hep gözdeydiler. Şimdi mi suçlu oldular?"

 

Tutuklanması istemiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Emniyet Müdürü Hurşit Uçak ise mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, 'ASLANLAR KÖPEKLERE BİAT ETMEZ'  ifadesini kullandı.

 

Anne Zekiye Uçak'ın 'BİR SÜRÜ POLİS ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDIĞINDA BENİM OĞLUM NİYE ALINMIYOR YOKSA GÖREVLERİNİ İYİ YAPMAMIŞ MI? DİYE ÇOK ÜZÜLDÜM sözü ile Emniyet Müdürü Hurşit Uçak'ın 'ASLANLAR KÖPEKLERE BİAT ETMEZ' sözü bir anda sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım rekorları kırdı.

 

BELGELERİ GÜVE Mİ YEDİ?

 

Polislere, usulsüz belge suçlamasında bulunulduğunu belirten Uçak, ama bugüne kadar hiçbir belgenin milletle paylaşılmadığını söyledi. Uçak, şöyle konuştu: "Nerede bu belgeler? Milletin gözüne sokun da biz de görelim. Millet de doğru bir şeye inansın. Yoksa belgeleri güveler mi yedi? İftiranın da bir yakışanı olur. Bizi dünyaya rezil ettiler. Oğlumun hırsızlar gibi ceketini yüzüne kapatıp adliyeye girmediğine seviniyorum. Çocuklarıma haram lokma yedirmediğim için çok rahatım. Bu zulüm kimsenin yanında kalmaz. En kısa yoldan Allah'a havale ediyorum. 'Milletin hakkı geçer' diye telefonunu bile çalıştığı kurumda şarj etmeyen bir inanca sahip oğlum. Utanılacak bir iş yapsalar, evlatlıktan reddederim. Allah'a havale ediyorum.”

 

 

 

HAKİM ÖZEL OLARAK GETİRİLDİ

 

Erzurum’daki algı operasyonunda gözaltına alınan 21 polisten 16’sı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Birisi emniyet müdürü, dördü emniyet amiri beş polis şefi ise savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Erzurum 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

 

TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ

 

Polislerin avukatı Hakan Dişkeser, "Hakim Vildan Çelebi, Pasinler'den geçici olarak bu dava için görevlendirildi. Tarafsızlığını yitirmiş bir hakim var. Redd-i hakim talebinde bulunacağız. Oynanan bu tiyatronun parçası olmayacağız. Hakim onurlu davranıp davadan çekilirse sorun yok. Aksi takdirde kimlik tespitinin ardından biz ve müvekkillerimiz ifade vermeyecek, çünkü tutuklama belli" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.