Bu coşku MHP’yi iktidara taşıyacak

Bu coşku MHP’yi iktidara taşıyacak

Aksaray’da partililerle kucaklaşan Akşener çok kararlı konuştu

A+A-

Bu coşku MHP’yi iktidara taşıyacak

Aksaray’da Başbakan gibi karşılanan Akşener, “Sizlerdeki bu coşku ve arzuyu gördükten sonra bir kere daha inandım ki yapılacak ilk seçimde MHP iktidar olacaktır. Bu azminizin MHP’yi iktidar yapacağına şüpheniz olmasın” dedi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Genel Merkez’in kongre istedikleri için kapattığı teşkilatlara destek ziyaretlerine devam ediyor. Akşener’in Denizli ve Uşak’tan sonraki 3. durağı Aksaray oldu. Aksaray il sınırında partililer ve vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılanan Akşener, “Sizlerdeki bu coşku ve arzuyu gördükten sonra bir kere daha inandım ki, yapılacak ilk seçimde MHP iktidar olacaktır. Bu azminizin MHP’yi iktidar yapacağına şüpheniz olmasın” dedi. 

Akşener’in karşılanmasında MHP Aksaray eski il başkanı Av. Ayhan Erel ve yönetimi hazır bulunurken, yönetimle çalışan eski ilçe başkanlarının tamamı da  programlara katıldı. Ayrıca Aksaray’daki 8 üst kurul delegesinde 7’si de karşılamada hazır bulundu Eski Genel Sekreter Yardımcısı ve eski Aksaray milletvekili Kürşad Eser ve eski İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak da programa katıldı. Bu arada  tasfiyenin ardından MHP Genel Merkezi tarafından Aksaray İl yönetiminde görevlendirilen Arif Altınsoy’un istifa dilekçesini noterden onaylatarak gönderdiği bir nüshasını ise Akşener’e ulaştırıldığı öğrenildi.

Partiye dinamizim geldi

MHP Aksaray eski İl Başkanı Avukat Ayhan Erel de karşılamada yaptığı konuşmada Meral Akşener’in kendilerine destek için Aksaray’a gelmesinden büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirtip bu gezilerin MHP’ye iktidar yolunda yeni bir dinamizm kazandırdığını söyledi. İl sınırında oluşturulan yüzlerce araçlık konvoyla Aksaray’a girildiğinde şehirde bir hareketlilik yaşandı. Yol kenarlarında bekleyenler Akşener’in konvoyunu alkışlayıp bozkurt selamları yaparken pencere ve balkonlardaki vatandaşların da el sallayıp sevgi gösterilerinde bulunduğu görüldü. Konvoy şehir merkezinde Kurşunlu Camii önünde partililer ve vatandaşlardan oluşan coşkulu bir kalabalık tarafından “MHP’nin gururu Meral Akşener” sloganları ve çiçeklerle karşılandı.

Özellikle kadınlar başta olmak üzere vatandaşların yalnız bırakmadığı Akşener yaşanan izdiham nedeniyle bir müddet dinlenmek zorunda kaldı. Akşener, “Aksaray’a bir çok defa geldim. Böyle bir izdiham ve kalabalık görmedim. Bu sadece genel başkanlığa değil, iktidara yürüyüşümüzün de bir göstergesi olarak kabul edilebilir” dedi.

Dertler sona erecek

Çevresini sarıp “Hoşgeldiniz” diyen vatandaşlarla kucaklaşıp tek tek tokalaşan Akşener daha sonra çarşı esnafını ziyaret etti. Esnafın dert ve şikayetlerini dinleyen Akşener, “Merak etmeyin, dert ve sıkıntılarınız MHP iktidarı ile son bulacak. Enkaza dönüşen ekonomiyi ayağa kaldıracak her türlü projemiz hazır. Az kaldı, kendilerine ak’ diyenlerin ülkede oluşturduğu karanlık MHP iktidarı ile aydınlanacak” diye konuştu.

Yoğun programın ardından Meral Akşener akşam saat 18:00’de de Aksaray Kültür Merkezi’nde partililere hitap etti. Salona girişinde, “Başbakan Akşener” sloganları ve alkışlarla karşılanan Meral Akşener, “Madem siz de kararlısınız ve destekliyorsunuz, ben inandım, siz de inandınız. Babaanne olmaktan vazgeçtim, torundan vazgeçtim, ya başbakan olacağım, ya başbakan olacağım” karşılığını verdi.

1-398.jpg

Kürsüde alkış ve tezahuratların kesilmesini bir süre bekledikten sonra konuşmasına başlayan Meral Akşener söze parti teşkilatlarının kapatılmasından başladı. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Akşener, “Milletin kurduğu, ülkücülerin kurduğu, Başbuğ’un kurduğu partiyi sadece ihtilaller kapatmıştır. Bugün gelinen noktada kapısına kilit vurulması çok acıdır” dedi. Olağanüstü kurultay talebinin ülkücü iradenin bir tezahürü olduğunu vurgulayan Meral Akşener, bunun engellenemeyeceğini belirtip şöyle konuştu:

 “Bu talep yerini bulucak ve o kurultay yapılacak ve o kurultayda hangi karar verilirse verilsin, ben onların emrine uyacağım. Çünkü kurultay delegeleri, hem il başkanları hem ilçe başkanları hem belediye başkanları hem de belediye meclis üyeleridirler, aynı zamanda partimizin bel kemiğidirler. 1 Kasım seçimleri sonunda geldiğimiz nokta parti tabanında olağanüstü kurultay talebini gündeme getirmiştir. 1 Kasım’a giden yolda seçmene, millete, vatandaşa kendimizi tam anlatamadık ve en büyük cezayı, en büyük bedeli seçmen bize kesti.

2-296.jpg

Sevgi hakim olacak

Milletimizin ferasetine güveniyoruz. Yolsuzlukları, hırsızlıkları, liyakatin rafa kalktığını, ‘benim adamım, senin adamın’ şeklinde Türkiye’nin ikiye bölündüğünü anlatacağız. Türkiye, her anlamda ikiye bölündü. Hamaset ve husumet dilini ortadan kaldıracağız, bunun yerine sevgi dilini, saygı dilini hakim kılacağız. İlk seçimde, ki ben erken seçim bekliyorum, ekonomide, düzende darmadağın olmuş bu ülkenin bütün değerlerini yeniden yapılandıracak MHP’nin iktidarını göreceğiz.” 

3-184.jpg

4-083.jpg

5-041.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.