Biz Hep Birlikte Türk Milletiyiz

 Biz Hep Birlikte Türk Milletiyiz

Türk Büro-sen denizli şube başkanı Hüseyin Utangaç’ ın yazılı basın açıklaması.

A+A-

Öncelikle 16 nisan 2017 tarihinde anayasa değişikliği için yapılan referandum sonucu ülkemize, milletimize ve bütün kamu çalışanlarına hayırlı olsun. unutmamalıyız ki sandıktan çıkan sonuca göre dünya görüşümüz ne olursa olsun biz hep birlikte Türk Milletiyiz.

 

Bilindiği üzere sendikamızın yıllardır vermiş olduğu uğraşlar sonucu kurum idari kurulunda aldırdığımız kararlar, en son Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz dilekçe kampanyası neticesinde kurum içi uzmanlık sınavının hem gelir idaresi hem de defterdarlık ve maliye bakanlığı bünyesinde açılması için kanun teklifi bakanlar kuruluna gönderilmiştir. söz konusu sınavın duyurusunu maliye bakanımız sayın Naci Ağbal’ın 8 nisan 2017 cumartesi günü sosyal medya ağı twitter hesabından kamuoyuna duyuru yapmıştır. 

 

Türk büro-sen olarak açılacak olan kurumiçi uzmanlık sınavının bütün maliye çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz. fakat sınavın duyurusu yapılmasına rağmen maliye çalışanları arasında cevap bekleyen bazı sorular konular bulunmaktadır. taslağın yasalaşması halinde sınava girebilmek için kurumda en az 3 yıl çalışma şartının olduğunu bildirmiştir. malum olduğu üzere kurumiçi uzmanlık sınavına girebilmek için kpss ye girme şartı bulunmaktadır. fakat kurum içinde sınavın yıllardan bu yana açılmaması bazı çalışanları umutsuzluğa kapılmasına sebep olmuş, bu yüzden kpss  sınavına başvuru yapmamış, kimi personelde 2016 yılında girdikleri kpss sınavının yeterli olacağını düşünüp 2017 yılı için kpss  başvurusu yapmamıştır. bu yüzden yaşanacak mağduruyetlerin giderilebilmesi için bir kereye mahsus olmak üzere, açılacak olan sınavda kpss şartının kaldırılıp sadece kurumda 3 yıl görev yapma şartı şeklinde düzenlenmesi maliye çalışanlarının mutlu edecektir. bunun yanında açılacak sınavda yeterli sayıda kadro açılıp yıllardır sınav bekleyen sınava girme kriterlerine sahip olan tüm personeli kapsayacak şekilde kadro açılması sayın bakanın maliye çalışanlarına vermiş olduğu müjde bu sorunların giderilmesi ile daha da anlam kazanacağı aşikardır. son olarak da kurumda çalışan şehit yakınlarına ve engelli personel için çalışma şartı süresini muaf tutulması bu ayrıcalıklı personeller için son derece menunuyet verici olacaktır.  maliye çalışanlarının haklı taleplerini sayın bakanımıznda değerlendireceğinden şüphemiz yoktur.

 

 

Türk Büro-sen olarak, öncelikle maliye bakanımız sayın naci ağbal’a sınav hakkındaki ilgi ve alakaları için teşekkür ediyor; hak mücadelemizin her zaman devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.