Bırakın Kızlar Okusun

Bırakın Kızlar Okusun

Akis Haber Gazetesi Yazarlarından Safiye Samyeli'nin Bırakın Kızlar Okusun Antolojisi Büyük İlgi Görüyor.

A+A-

Denizli Yaren kültür sanat turizm dernek başkanı Safiye Samyeli  ve AFYONKARAHİSAR/ SERBAN KASABASI BELEDİYESİ’nin ortaklaşa başlatmış oldukları “AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyası çığ gibi büyüyor.

 

YARENDER  başkanı Şair Yazar Safiye Samyelinin hayali olan “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “ adlı projeye en büyük destek doğduğu yer olan AFYONKARAHİSAR /SİNANPAŞA KAYMAKAMI EMRAH TÜRKER ve SERBAN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN:ABDURRAHİM AKTOPRAKTAN  geldi.

 

Kız doğmanın suç olduğu yıllarda dünyaya gelen ve eğitim hayatı elinden alınan Yıllardır bireysel olarak “BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “diyerek okutulmayan kız çocuklarının sessiz feryadına ses olmaya çalışan Şair Safiye Samyeli’nin sesini duyan SERBAN Belediye başkanı Sayın: Abdurrahim Aktoprak “AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyasına sahip çıkarak ev sahipliği yapma sözü verdi.


Bir feva örneiği göstererek kasabalarında doğmuş ama yıllardır Denizli de ikamet etmekte olan tam bir memeleket sevdalısı olan  Safiye Samyeli’ne ve “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyasına sahip çıkan Abdurrahim Aktoprak Kasabalarında “böylesi azimli ve vefalı bir Şairlerinin var olmasından son derece gurur duyduklarını Kasabalarında yaşamamış olsada  kendisinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini  başarıları ile onurdukları Safiye Samyelinin kendileri için bir guru kaynağı olduğunu belirterek


“Yıllardır kültür sanat ve edebiyata emek veren başarıdan başarıya koşan ve içerisnde kapanmayan bir yara ,sönmeyen bir ateş ile  “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “ diyerek feryat eden Sayın Samyeli’ni bu kutsal savaşında yalnız bırakmayacaklarını ve SERBAN BELEDİYESİ olarak her zaman Sayın Samyelinin yanında olduklarını belirtti.

Yaren kültür sanat turizm derneği ve SERBAN BELEDİYEİ’nin ortaklaşa yürütmüş oldukları “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyasında toplanan kitaplardan SERBAN KASABASI ve kardeş kasaba olarak belirlenecek olan bir başka kasabada kütüphane açılacak.

Kampanya kapsamında toplanan şiirlerden bir araya getirelecek olan “BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “ adlı antoloji kitap ise Ağostos ,Eylül ayları içerisinde SERBAN BELEDİYESİ’nin ev sahipliği yapacağı  kütüphane açılışı Şiir ve Şarkı şöleninde halka ücretsiz olarak dağıtılacak.

 

Yıllardır büyük bir azim ile “BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “ diyerek feryad eden

Yaren kültür sanat turizm dernek başkanı Şair Yazar Safiye Samyeli “  ilkokul diplomamı alalı tam 35 yıl oldu ilkokuldan sonra ki eğitim hakkımın elimden alınmış olması ile içimde yanan ateş hala ilk günkü bigi tazeliğini korumakta ,yıllardır bir başıma vermiş olduğum mücadeleme Ömnce YARENDER yönetim kurulu arkaşlarım ardından doğduğum kasaba olan SERBAN KASABASI belediye başkanım Sayın: ABDURRAHİM AKTOPRAK beyefendi ve SİNANPAŞA Kaymakamımız  Sayın: KEREM TÜRKER beyefendinin feryadıma kulak vererek projeme sahip çıkmış olması beni son derece mutlu etti. Bu hususta ki mutluluğumu ve memnuniyetimi dile getirecek kelime henüz hiçbir lügatta mevcut değil.


Okutulmayan bir kız çocuğu olarak ben kendimi çok iyi geliştirmiş hayatımı bir şekilde kazanmış yada kurtarmış olabilirim ama ne yazık ki her kız çocuğu benim kadar şanslı değil.

Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde çıkan kadın cinayetlerini okudukça yüreğim parçalanıyor benim eşleri tarafından yaşama hakları ellerinden alınan bu kadınların bir çoğu ne yazık ki eğitim hayatını tamalayamamış ekonomik özğürlüğü elinde olmayan bir köle misali kocasının her türlü zulmüne boyun eğen sonunda da yaşam hakları ellerinden alınan kadınlar bu kadınlar.

Zaman zaman “ şimdi ki zamanda okutulmayan kız mı kaldı “ diyen  arkadaşlarım da olmuyor değil hani yani ,evet haklılar bu zamanda okutulmayan kız oranı çok alt seviyelere indi hamdolsun ama hala yurdumun bir köşesinde benim gibi eğitim hayatı ellerinden alınmış veya alınmakta olan Safiyeler var işte ben bu kızlardan bir tanesini dahi kurtabilir isem kendimi bahtiyar adlederim. Bu memlekette 7o li yılların maduru bir çok Safiye var başka Safiyeler olmasın  istiyorum dedi.

BIRAKIN KIZALAR OKUSUN kampanyası kapsamında kitap kampanyası başlatarak kütüphane açma fikrinin Yarender genel sekreteri Aysel Menteş hanıma ait olduğunu belirten Safiye Samyeli “damla idik derya olduk “ BIRAKIN KIZLAR OKUSUN AL ELİNE KALEMİ BİR ŞİİR, BİR KİTAP DA SEN GÖNDER” adlı uluslar arası Şiir ve Kitap kampanyamız her geçen gün çığ gibi büyüyor . gerek yurt içinden gerek yurt dışından projemize destek veren  bu ulvi davanızda yalnız değilsiniz bizde varız bizde yaynınzdayız diyen tüm kurum kuruluş federasyon haber ajandı edebiyat dernekleri  Şair yazar dostlarıma ayrıca bu etkinliği bizm  şehrimizde bizm kasabamızda da gerçekleştirelim diyen destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz.

YARENDER olarak amacımız bu güzelliği yurdumuzun dört bir yanına taşıyabilmektir yurdumun en ücra köşesinde ki Safiyelerin bile sessiz feryadına ses olmaya çalışıyoruz ve tüm Türk dünyası ile birlikte amacımza ulaşacak ve toplumun dikkatini konunun üzerine çekeceğiz inşallah dedi.

Bizlerde yıllardır “BIRAKIN KIZLAR OKUSUN “ diyerek feryat eden Yaren kültür sanat turizm dernek başkanı Şair Yazar Safiye Samyeli’ni bu güzel projeye ve Kasabalarının Şairi Safiye Samyeli’ne sahip çıkarak en güzel vefa örneğini sergileyen SİNANPAŞA KAYMAKAMI Sayın : KEREM TÜRKER ve SERBAN BELEDİYE başkanı Sayın :ABDURRAHİM AKTOPRAK beyefendiyi  SERİN HİSAR KAYMAKAMI Sayın: HAKAN ALKAN befendiyi kutluyor ve AKİS HABER .COM olarak diyoruz ki

Uzaklarda bir yerlerde sessiz feyadınızı duyan birileri var çıkmış olduğunuz bu ulvi yolda kutsal davanızda yalnız değilsiniz  olarak her zaman yanızdayız ve her türlü yardıma da hazırız.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.