Bir Yılını Değerlendirip Hedeflarını Açıkladı

Bir Yılını Değerlendirip Hedeflarını Açıkladı

DENİZLİ Pamukkale İlçe Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, göreve başladıkları bir yıllık dönem içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mahalleleri MOBESE kameralarıyla donattıklarını belirten Güresin, satın aldıkları arazilerde çeşit

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sentetik Buz Pisti sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında; Pamukkale İlçe Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, bir yıllık dönem içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.


MOBESE sisteminin önemine değinerek konuşmasına başlayan Gürlesin, "Dokuz mahallede kameralar devreye sokuldu. Ardı ardına ise diğer etaplarla da MOBESE sistemleri kurulmaya devam ediyor. Biz geçtiğimiz yıl MOBESE sistemine 500 bin lira yatırım yaptık. Bu yılda 1.5 milyon lira kaynak ayırdık. Hedefimiz 2016'nın sona kadar 68 mahallelerimizde MOBESE kameralarının olması. MOBESE'lerin kurulu olduğu dokuz mahallemizde suç oranlarına baktığımızda en az yüzde 50'ye yakın olaylarda bir azalma görüldü. Ayrıca yaşanan olayların aydınlatılmasında, faillerin yakalanmasında yüzde 150 artış sağlandı. Karşımıza böyle önemli sonuçların yer aldığı bir fotoğraf çıkınca süreci hızlandırma kararı aldık. Biz halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına belediye olarak her türlü tedbir için destek vermeye devam edeceğiz" dedi. 


Başkan Gürlesin, Bağbaşı'nda 5 milyon 668 bin bedelle satın aldıkları 12 bin 913 metrekarelik arsaya bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek Kültür ve Yaşam Merkezi inşa edeceklerini söyledi. Deliktaş Mahallesi'nde de 2 milyon 850 bin lira bedelle satın alınan 4 bin 318 metrekare arsaya da Kültür Merkezi yapaklarını belirtti. Başkan Güresin, "15 Mayıs Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bir dönem Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı'nın kullandığı 9 katlı toplamda 2 bin 295 metrekareye ulaşan binayı ve arkasında bulunan 265 metrekare olan arsayı, 3 milyon 75 bin lira bedelle satın aldık. Bu binada, sosyal belediyecilik anlamında ciddi çalışmalarımızı yürüteceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için sosyal market projesini burada hayata geçireceğiz. Sosyal markette ücretsiz olarak malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Ayrıca parçalanmış, sıkıntılı ailelere yönelik projelerin hayata geçirileceği bir mekan olarak değerlendireceğiz. Psikolog ve sosyolog olan görevli arkadaşlarımız bu ailelerimize burada destek sağlayacak. Kolay bir noktada ulaşılabilecek bir noktada olması da önemli bir tercihimiz oldu. Haziran'dan önce bu binayı hizmete alacağız. Dokuzkavaklar Mahallesi'nde yapacağımız Semt Hastanesi, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent gibi yaklaşık 10 mahalleye hitap edecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.