Bir Uygur Türk'ü Çin'e Bedeldir

Bir Uygur Türk'ü Çin'e Bedeldir

Kürşad'ın torunu Uygur Türkü Osman Turan Kızıl Çinin soydaşlarımıza yaptığı zülmü dünyaya duyurmak için Antalya'dan Ankara'ya yürüyerek gidiyor

A+A-

Antalya’da yaşayan Doğu Türkistanlı  31 yaşındaki Uygur  Türkü Osman Turan ülkesindeki dini yasaklar ve Çin soykırımını protesto  ve Doğu Türkistan sorununu gündeme taşımak  için Antalya’dan Ankara’ya yürüyor. Antalya’dan yola çıkan Turan bugün Burdur kent merkezi’ne ulaştı. Osman Turan  Doğu Türkistan’daki  Çin baskı,zulüm,etnik ayırımcılık ile  dini ve  ırkı soykırım uygulamalarına karşı Türk – İslam ve uluslar arası toplumun dikkatini çekmek için  bu eylemi gerçekleştirme kararı aldığını söyledi.

Antalya’da yaşayan DOğu TÜrkistanlı Uygur Türkü Osman Turan Doğu Türkistan’daki  Çin baskı ve şiddetini  protesto etmek için yürüyor.Çin’in işgalı altındaki Doğu  Türkistan’daki Müslümanlara yönelik şiddeti protesto etmek için dün Antalya’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi başlatan Uygur Türkü 31 yaşındaki Osman Turan,  bugün Burdur’a ulaştı.

 

Uygur Türk'ü Osman Turan, Doğu Türkistan için yürüyor

 

Doğu Türkistan’daki  Çin baskı ve şiddetini  protesto etmek için yürüyor

 

Doğu  Türkistan’daki Müslümanlara yönelik şiddeti protesto etmek için dün Antalya’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi başlatan Uygur Türkü 31 yaşındaki Osman Turan,  bugün Burdur’a ulaştı.

 

 

 

Antalya MHP.İl Teşkilatı  Protestocu Turan’a Sahip Çıktı

 

Antalya MHP il Teşkilatı Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek ve kamu oyunun gündemine getirmek için Antayal’dan yaya olarak Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen Uygur Türkü Osman Turan’a Antalya MHP,İl Teşkilatı sahip çıktı ve MHP İl başkanı   kendisine  destek olmak üzere  bir süre  kendisine  eşlik etti ve bir süre  birlikte yürüdü.

 

 

 

MHP.Burdur İl Başkanı  Hikmet Ökte  Osman Turan&ı Burdur’da Karşıladı

 

Antalya’dan   dün sabah yürümeye başlayan Osman Turan,  bugün Burdur’a ulaştı. MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte tarafından karşılanan Turan, yürüyüşünü 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Ankara’da tamamlayacağını belirtti. Osman Turan, “3 Mayıs’ta  Ankara’da yürüyüşü tamamlamayı düşünüyorum. 3 Mayıs günü ayrıca TÜrkçüler günüdür. Bu anlamlı günde MHP.Kurucu genel başkanı TÜrk Dünyasının Başbuğu  merhum Alparslan Türkeş Atamızın  mezarını ziyaret edeceğim ve dua edeceğim.  Merhum  Türkeş, Türk dünyasına ve  özellikle  Uygur Türklerine çok önem vermiş ve daima  sahip çıkmıştır. Daha sonra Ankara’da MHP genel Merkezi’ne gideceğim ve Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret edeceğim. Daha sonra Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm,dini ve ırkı asimilasyon soykırım uygulamalarını arz etmek için  Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edeceğim” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile  Atatürk Hava Limanındaki bombalı terör saladırısında şehit düşen  Uygur Türkü Abdulhekim Buğda’nın fotoğrafı bulunan, ‘Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerini Çin Zulmünden Kurtarmak İçin ‘Evet’ mi Başkanlar’ ve ‘Gökbayrak’tan Al Bayrağa Feda Olsun’ yazan tişörtle yürüyün Turan, Doğu Türkistan’da birçok gencin Çin yönetimi tarafından  tutuklanarak haksız yere hapsedildiğini söyledi. Turan, “Camileri yıkıyor, Kura’nı  Kerimleri yakıyorlar, Çocukları öldürüyorlar. Doğu Türkistan’daki 30 milyon insanın güzel bir geleceği için Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye yürüdüğü gibi 500 kilometre yol yürüyeceğim. 80 milyon  Anadolu Türkü Kardeşlerimizden  Doğu Türkistan  için destek ve  dua bekliyorum”  şeklinde  konuştu.

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü ve açık hava

 

Uygur Türkü eylemci Osman Turan’a, Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı’na kadar eşlik eden MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, kendisine her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazır olduklarını  de söyledi.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.