Bir Başka Olur Tavasta Ramazanlar

Bir Başka Olur Tavasta Ramazanlar

Ramazan’ın manevi iklimi ve duygu yüklü atmosferinin yoğun olduğu Ramazan Ayı etkinlikleri Tavas’ta başladı. Tavas Belediyesi’nin organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı sunduğu Ramazan Ayı etkinliklerinin ilki Tavas’ın Karahisar mahallesind

A+A-

Etkinliğe Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, eşi Bedriye Akyol, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin İnamlık, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Recep Balaban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Rahmet Akşamları” etkinlikleri Ramazan Ayı boyunca her Çarşamba akşamı vatandaşlara doyasıya Ramazan Ayı’nın o güzel atmosferini yaşatmak üzere Tavaslılarla buluşacak.

Tavas Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi iklimini, her yıl dolu dolu yaşatmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca “Tavas’ta Rahmet Akşamları” Ramazan ayı programında, Kur’an-ı Kerim okuma Dünya 1’incisi İrfan Keskin ile İlahi Sanatçıları Hasan Dursun, Murat Belet, Mustafa Yılmaz ve Ahmet Kemal’in güçlü yorumlarıyla, Tavas’ta unutulmaz Ramazan gecelerine imza atacak.

Her yıl düzenli olarak Ramazan Ayı’nın tüm günleri merkez ve mahallelerinde kurulan gönül sofraları Karahisar mahallesinde de doldu taştı. Etkinlik öncesi iftar sofrasına misafir olan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve eşi Bedriye Akyol vatandaşlarla tek tek ilgilenerek vatandaşların Ramazan Ayı’nı kutladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar çadırında, yemek dağıtımının başına geçen Başkan Akyol, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtulmaktır. Ramazan paylaşmanın, birlik,beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına, bu güzel duyguların pekiştirilmesine vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinden bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor.

Bu yıl Ramazan Ayı’nı bu sene daha da coşkuyla yaşayacağız. Ramazan ayı, Tavas’ta başka yaşanır. Hakikaten ibadetin tadına varıldığı bir yerdir. Vatandaşlarımıza teravih sonrası Kur-an’ı Kerim ziyafeti, ilahi dinletileri ve çocuklarımıza da Karagöz Hacivat, Orta oyunları, yüz boyama ve çocuk tiyatroları etkinlikleriyle buluşturacağız. 2017 Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemi’ne ve insanlığa huzur ve sevgi getirmesi Allah’tan niyaz ederim. Bize destek veren tüm esnaflarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” dedi.

Etkinlik, ünlü ilahi sanatçısı Hasan Dursun’un sevilen ilahileri ve çocuklara yönelik Karagöz Hacivat oyunlarıyla devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.