Bir Ayrımın İçerisinde Olacağız

Bir Ayrımın İçerisinde Olacağız

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, katı atık haricindeki ambalaj atıklarının daha düzenli ve diğer atıklardan ayrışmış olarak toplanması için ilçenin farklı bölgelerine yeni üniteler yerleştiriyor

A+A-

Merkezefendi’de Daha Etkin Bir Geri Dönüşüm İçin: ‘Biz Çöp Değiliz’

Merkezefendi Belediyesi, ambalaj atıkları ve geri dönüşümün daha sağlıklı yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce mavi poşetlerde toplanan ambalaj atıkları için yeni uygulamalar getiren Merkezefendi Belediyesi, bu kapsamda üzerinde ‘Biz Çöp Değiliz’ sloganları bulunan ambalaj atıkları toplama ünitelerini ilçenin farklı bölgelerine yerleştirilecek. Özellikle ilçe genelindeki okullara yerleştirilecek olan üniteler sayesinde çocukların da küçük yaşlardan itibaren geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacak.

“Ekonomiye Katkı Sağlaması Anlamında Sektörel Bir Ayrımın İçerisinde Olacağız”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzün geçtiğimiz 2 yıldan beri sürdürmüş olduğu bu ambalaj atıklarının toplanması, geri dönüşümün bilinçlenme anlamında artırılması noktasında yapmış olduğu çalışmaların farklı bir noktasına gelmiş bulunuyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak ambalaj atıklarını ayrı toplama noktasında bugüne kadar çok önemli bir gayretin içerisinde olduk. Şuana kadar binlerce mavi poşet dağıttık. Katı atık haricindeki ambalaj atıklarını ayrı toplayıp bunları ekonomiye kazandırmak için bir çalışma içerisindeydik. Bugün de 80 tane özel olarak dizayn edilmiş ve üzerinde ağırlıklı olarak ‘Biz Çöp Değiliz’ şeklinde bir sloganı, bir mantığı barındıran bu kutularımızı Merkezefendimizin bütün bölgelerine, özellikle okullara bilinçlenme anlamında dağıtımını yapacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye’de refah artışı ile birlikte ambalaj atıklarını ayrı toplama konusundaki bilincimizi daha da artıracağız. Doğrudan ekonomiye katkı sağlaması anlamında bir sektörel ayrımın içerisinde olacağız. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze bu güzel ve yeni adımlar için teşekkür ediyorum. İnşallah temiz bir Merkezefendi için, temiz bir çevre için ve daha etkin bir geri dönüşüm için hayırlı olsun diyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.