Bilgisayarınızda Kuruluysa Derhal Kaldırın

Bilgisayarınızda Kuruluysa Derhal Kaldırın

ABD'den "QuickTime'ı Kaldırın" Uyarısı

A+A-

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, QuickTime for Windows'un artık Apple tarafından desteklenen bir yazılım olmadığını söyledi ve kullanıcılara yazılımı hemen kaldırmaları uyarısını yaptı. Bunun hemen öncesinde güvenlik firması Trend Micro da yazılım içerisinde iki önemli sıfırıncı-gün açığının bulunduğunu söylemiş ve "QuickTime for Windows'u hemen kaldırın" uyarısında bulunmuştu.

 

KORUNMANIN TEK YOLU KALDIRMAK

 

Trend Micro'dan Christopher Budd, açıklara yönelik aktif bir saldırı gözlemlemediklerini, ancak potansiyel saldırılardan korunmanın tek yolunun QuickTime'ı kaldırmaktan geçtiğini söyledi.

 

TEKNOLOJİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR ? TIKLA ÖĞREN

Apple, sorunla ilgili herhangi bir onarım yayınlamazken, QuickTime 7 Pro sahiplerinin yazılımı kaldırmadan önce kayıt anahtarını bir yere not etmelerini istedi. Firmanın artık desteklemediği yazılım için böyle bir şeyi neden istediği bilinmiyor.

 

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın çevrimiçi tehditleri izleyen "United States Computer Emergency Readiness Team" adında özel bir takımı bulunuyor. Takım, iki sene önce benzer bir uyarıyı Java ve Internet Explorer için yapmış, IE'ye yönelik uyarıda "Microsoft yama yayınlayana kadar IE'yi kullanmanızı önermiyoruz" demişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.