Bilgilendirme Büroları Açılıyor

Bilgilendirme Büroları Açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ne değişecek sorusuna vatandaşlar “Referandum Bilgilendirme Merkezlerinde” yanıt bulacak.

A+A-

Merkezin açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “bilgilenmek vatandaşın en doğal hakkı” dedi. Bakan Zeybekci, tüm vatandaşları Referandum Bilgilendirme Merkezlerine davet etti.

 

Referanduma sayılı günler kala vatandaşlar neyi oylayacaklarını konuşuyor. Oylanacak 18 madde ile ilgili farklı yorumlar, vatandaşların kafasının karışmasına neden oluyor. Vatandaşın doğru bilgili alması için “referandum bilgilendirme merkezleri” açılıyor.

 

Denizli’nin tüm ilçelerinde kurulacak olan ofislerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte gelecek olan yenilikler anlatılacak. Konusunda uzman kişiler bu merkezlerde vatandaşların sorularına da yanıt verecek.

 

Hiçbir parti ayrımı olmaksızın, kapıları tüm vatandaşlara açık olan merkezlerde, nasıl oy kullanılacağının bilgisi de verilecek.

 

Denizli’de ilk referandum bilgilendirme ofisi, Merkezefendi ilçesinde açıldı. Açılışa katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “bilgi almanın vatandaşların en doğal hakkı olduğunu” belirtti. Bakan Zeybekci, “tüm vatandaşlarımız bu ofislere gelerek 18 maddeyle ilgili bilgi alabilir” çağrısı da yaptı.

 

Referandum süreci boyunca hizmet verecek ofislerde, 18 maddeyle ilgili el ilanları, kitapçıklar ve broşürler de yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.