Beynin Yaşlanmasını Engellemenin 13 Yolu

Beynin Yaşlanmasını Engellemenin 13 Yolu

İnsanlar erken yaşlanmamak ve hayatın tadını sonuna kadar çıkarabilmek için sağlıklarına oldukça dikkat ederler.

A+A-

Vücut sağlığının bu şekilde korunmasının yanı sıra, ruh sağlığının da olması gerektiği şekilde kontrol altında tutulması ve zihnen genç hissetmenin de sağlanması gerekmektedir. Diyet ve egzersiz yaparak, yağlı yiyeceklerden kaçarak, stresten uzak durarak yapılan çeşitli aktiviteler ile bünye sağlam kalırken, beynin […]

İnsanlar erken yaşlanmamak ve hayatın tadını sonuna kadar çıkarabilmek için sağlıklarına oldukça dikkat ederler. Vücut sağlığının bu şekilde korunmasının yanı sıra, ruh sağlığının da olması gerektiği şekilde kontrol altında tutulması ve zihnen genç hissetmenin de sağlanması gerekmektedir. Diyet ve egzersiz yaparak, yağlı yiyeceklerden kaçarak, stresten uzak durarak yapılan çeşitli aktiviteler ile bünye sağlam kalırken, beynin de genç kalması sağlanmalıdır. İşte karşınızda, tam olarak da bunu başarabilmeniz için 13 yol;

1.Dans Dersleri Alın

dans

Vücudu ve beyni her konuda dinamik ve genç tutan bir etkinliktir dans. Sürekli olarak öğrenilecek figürler bütününün olması da beyni devamlı koordinasyon kurmaya iteceği için beyin de bu dinamik süreçten pozitif yönde etkilenir.

2. Bir Enstrüman Çalın

saz

Müzikle ilgilenmek her zaman için beyne ve ruha iyi gelmektedir. Müzik ruhun gıdasıdır sözündeki ruh yerine beyin de pekâlâ yerleştirilebilir. Bu sayede de beyin ve zihin yaşlanmaktan kurtulacaktır.

3. Bir Yabancı Dil Öğrenin

yabanci

Beynin genç kalmasındaki ana neden, sürekli olarak bir şeyler öğrenerek ve beyni çalışmaya zorlayarak ona işlerlik kazandırmaktır. Yani boş boş tutularak işlemesine izin verilmeyen bir beyin yerine, yabancı dil gibi öğrenirken sürekli beynin kullanılması gereken bir aktivite gerçekleştirilerek bu organımızın genç kalması sağlanabilmektedir.

4. Satranç Oynayın

satranc

Sayılan maddeler içinde beyni en çok çalıştıran ve zinde tutan nokta satranç oynamak ile ilgili olandır. Çünkü satranç oynarken beynin sürekli olarak çalışması, bir sonraki ve daha sonraki hamlelerin her daim düşünülmesi gereken şeyleri oluşturması, kombinezon çözümleri ve tehditlere çözüm arayışları, beyni taze ve sağlıklı tutarak gençleştirecektir.

5. Mutlaka Bir Şeyler Okuyun

okumak

Az ya da çok, mutlaka bir şeyler okuyarak beyninizi uyanık ve genç tutun. Okumak beyne en iyi gelen eylemler arasında yerini aldığı için, aynı zamanda bu mucizevi organımızın yaşlanmasını da önlemektedir.

6. Örgü Örün

orgu

Ellerin çalışması ve beynin çeşitli fikirler eşliğinde ellerine bir şeyler yaptırması, beyni taze ve çalışır durumda tutacağı için zihnen bir yaşlanmanın da önüne geçilmiş olacaktır. Örgü örmek bu konuda sizlere oldukça yardımcı olacak, özellikle de bayanlara…

7. Sosyalleşin

sosyalles

İnsan içine karışarak, çeşitli aktivitelerde yer alarak, pek çok hobi ile uğraşarak ya da arkadaşlarınızla eğlenerek beyninizi diri ve ferah tutmayı başarabilirsiniz. Bu sayede vücudunuzun da genç kalmasını sağlayacaksınız.

8. Bilgisayar Oyunları Oynayın

oyun

Bir şeylerden zevk almak ya da onlardan eğlence tedarik etmek beynin genç kalması ile doğrudan alakalıdır. Bu tip durumları yaratan video oyunları ile zaman geçirerek de beyin yaşlanmasının önüne geçebilirsiniz.

9. Zamanınızı Etkin Kullanın

zaman-

Sahip olduğunuz zaman oldukça kısıtlı ve değerli. O nedenle kesinlikle vaktinizi boşa harcamayın ve işlerinizde planlı olun. Bu sayede zamana da hükmedeceğiniz için beyninizi de genç tutmuş olacaksınız.

10. El İle Yazın

el-yazisi

Teknolojinin her alana girmesinden dolayı yazı yazmak da klavye uçlarına bağlandı. Ancak arada el ile yazılar yazmak, beynin kıvrımlarını geliştirdiği ve doğrudan beyni rahatlattığı için oldukça önemli.

11. Arada Uyku Molaları Verin

uyku-molasi

Bazen uyku molası vermek, gün içinde biraz kestirmek gayet iyidir. Bu da beyninizi dinlendirmeye ve onu tazelemeye büyük bir etkendir.

12. Bulaşık Yıkayın

bulasik

Tuhaf ancak önemli, bulaşık yıkayarak beyninizin ellerinize komut göndermesini ve işe yarama duygusu ile beynin sürekli aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

13. Sınırlarınızı Zorlayın

aktif

Aktiviteler ile birlikte kişisel sınırlarınızı zorlayın ve beyninizin ferah kalmasını sağlayın.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.