Beyindeki tümör, burundan girilerek alındı

Beyindeki tümör, burundan girilerek alındı

Denizli'de 47 yaşındaki Kadriye Bacaklı'nın beyninin alt kısmındaki tümör, bir özel hastanede neşter kullanılmadan burundan girilerek alındı.

A+A-

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Ev kadını evli  2 çocuk annesi Kadriye Bacaklı, 2 ay önce baş ağrısı ve yüzünün sağ kısmında uyuşma şikayetiyle çeşitli tıp merkezlerine gitmesine rağmen sonuç alamadı. En son Özel Sağlık Hastanesi'ne başvuran Kadriye Bacaklı'nın çekilen MR filminde beynin ön alt kısmında, yumuşak, burun içine doğru taşan ve hayati organların etrafını saran tümör dokusu tespit edildi. Tümörün alınması için Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erdinç Altıncık ve Kulak Burun, Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Ali Yüksel tarafından ameliyat kararı alındı. İki hafta önce ameliyat gerçekleştirildi. Bacaklı'nın beyninin alt kısmındaki tümör, Dr. Altıncak ve Dr. Yüksel tarafından kamera ve mikroskop yardımıyla burundan girilerek başarıyla bir operasyonla çıkarıldı. Bir süre sonra sağlığına kavuşan ve ağrılarından kurtulan Bacaklı, ameliyatı yapan doktorları Erdinç Altıncak ve Ali Yüksel'e teşekkür etti.

 

Ameliyatla ilgili bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erdinç Altıncak şöyle dedi: "Hastamızın yapılan kontrolünde tümörü tespit ettik ve ameliyata aldık. Ameliyatta başı açmaya gerek olmadan en son teknoloji imkanlarıyla hastamıza zarar vermeden tümörü burundan girerek boşalttık. Tümörü tespit etmeseydik, daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.