Beşiktaş İtalya'da tarih yazdı

Beşiktaş İtalya'da tarih yazdı

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Napoli deplasmanında adeta şov yaptı. Aboubakar'ın 2 golle yıldızlaştığı mücadelede Beşiktaş 3-2 galip gelerek çok kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş, Napoli deplasmanında boy gösterdi. Mücadele 3-2 Beşiktaş üstünlüğüyle son buldu. Beşiktaş’ta Aboubakar 2 golle yıldızlaştı. Siyah-beyazlı ekip hakem Karasev’in Beşiktaş aleyhine verdiği 2 kötü penaltı kararına rağmen İtalya’da galip gelmeyi bildi.

Beşiktaş fırtına gibi başladı ilk devreye. Akıllı hücumlarla rakibinin kalesine gelen siyah-beyazlılar, ilk golü erken buldu. Tolgay’ın pasında topla buluşan Adriano, müsait pozisyonda topu filelere gönderdi: 0-1

Napoli ilk golden sonra baskılarını artırırken, 28’de Mertens kritik bir pozisyondan faydalanamadı. Belçikalı yıldız 2 dakika sonra Callejon ile gelişen sağ kanat akınında skoru buldu 1-1.

ABOUBAKAR SAHNEDE

Beşiktaş’ta geçtiğimiz hafta atamadığı gollerle eleştiri konusu olan Vincent Aboubakar, Napoli’de sahneye çıktı. Savunmanın verdiği hatalı geri pası çok iyi takip eden Kamerunlu golcü, Pepe Reina’yı gafil avladı: 1-2. Siyah-beyazlı takım soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle gitti!

RUS HAKEM İŞİ BOZDU

Beşiktaş ikinci yarda Napoli’den çok Rus hakem Sergey Karasev ile mücadele verdi. Keskin kararlarıyla dikkat çeken hakem, Beşiktaş aleyhine iki kez penaltı kararı verdi. 48. dakikada Fabri’nin sebep olduğu penaltıda İspanyol kaleci kendi hatasını telafi etti. Beyaz noktada topun başına gelen Lorenzo Insigne, Fabri’nin eldivenlerine takıldı.

67. dakikada Rus hakem çok ağır bir karara imza attı. Caner Erkin ile Mertens’in ikili mücadelesinde Belçikalı’nın yere düşmesi, penaltı yararına yetti. Caner’in haklı itirazları da sarı kartla sonuçlandı. Gabbiadini penaltıda skoru 2-2’ye getirdi.

Maçın son bölümlerinde psikolojik üstünlüğü de ele alan ev sahibi ekip, temsilcimizin kalesinde önemli ataklar gerçekleştirdi. Gabbiadini’nin ağlara giden bir golü ofsayt gerekçesiyle iptal oldu. Callejon siyah-beyazlı kalede önemli bir pozisyonu bulsa da topu farkı şekilde auta gönderdi.

Beşiktaş’ta 70. dakikada sakatlanan Tolgay Arslan yerine Cenk Tosun dahil oldu. Şenol Güneş, maçın son bölümlerinde çift forvet oynarken, Talisca tercihinde bulunmaması dikkat çekti. Son dakikada sahneye yine Aboubakar çıktı. 87’de Caner’in ortasında çok iyi pozisyon alan Kamerunlu, skoru tayin etti: 2-3

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.