Belediyeye Borcu Olanlar Son Tarih 1 Aralık!

Belediyeye Borcu Olanlar Son Tarih 1 Aralık!

Pamukkale Belediyesi, emlak, çevre temizlik vergisinden dolayı belediyeye borcu olan vatandaşlara 18 taksite kadar borçlarını ödemede çeşitli seçenekler sunarak büyük kolaylık sağlıyor

A+A-

Pamukkale Belediyesi, emlak, çevre temizlik vergisinden dolayı belediyeye borcu olan vatandaşlara 18 taksite kadar borçlarını ödemede çeşitli seçenekler sunarak büyük kolaylık sağlıyor. Uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşların, 01 Aralık 2014/Pazartesi gününe kadar belediyeye başvuruda bulunması gerekiyor.

Başkan Hüseyin Gürlesin, belediyeye borcu olan vatandaşlar için 6552 sayılı kanunun 73. maddesi gereğince bazı alacaklıların yeniden yapılandırılmasına dair kanunla belediyeye olan borçlarının yeniden yapılandırılmasına kolaylık getirildiğini söyledi.

Yeniden yapılandırmada son başvuru tarihinin 01 Aralık 2014/Pazartesi olduğuna dikkat çeken Başkan Gürlesin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘Kanunun ilgili maddesi gereğince belediyemize 30 Nisan 2014’e kadar tahakkuk eden emlak ve çevre temizlik gibi borcu olanlar, peşin ve taksitli ödeme seçenekleriyle borçlarını yeniden yapılandırabilecek. Borçlarının yeniden yapılandırılmasını isteyen vatandaşlarımız, 1 Aralık 2014’e kadar Pamukkale Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecek. Başvurular, söz konusu müdürlükten alınacak başvuru formunun doldurularak yetkililere teslim edilmesiyle yapılacak.’

HAFTA SONU BAŞVURUDA BULUNULABİLECEK

Başkan Gürlesin, belediyenin söz konusu başvuru için hafta sonu da hizmet vereceğini belirterek, ‘Son başvuru günlerinde vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için belediyemizin ilgili birimlerinde Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımız Pamukkale Belediyemize Cumartesi ve Pazar günleri de gelerek borçlarının yeniden yapılandırması için başvuruda bulunabilecek’ dedi.

Bu arada vatandaşları borçlarını, 36 ayda 18 eşit taksite kadar ödeyebilecek. Taksit ödeme seçeneğini tercih ettiğinde 6 eşit taksit (12 ay) için 1,05 ilave, 9 eşit taksit (18 ay) için 1,07 ilave, 12 eşit taksit (24 ay) için 1,10 ilave ve 18 eşit taksit (36 ay) için 1,15 ilave edilecek. Borçlarını yapılandıran vatandaşların söz konusu seçeneklere ek olarak peşin ödeme ile borcunu ödeyebilecek.

2014 yılına ait emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. Taksitinin de son ödeme tarihi yine aynı şekilde 01 Aralık 2015/Pazartesi günü mesai saati bitimine kadardır. Vatandaşlar Pamukkale Belediyesi vezneleri yada internet üzerinden 2. Taksitlerini ödeyebilecekler. Ayrıca vezneler söz konusu taksit ödemesi için de hafta sonu açık olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.