Bekilli’nin içme suyu sıkıntısı kalmayacak

Bekilli’nin içme suyu sıkıntısı kalmayacak

Denizli’nin 19 ilçesinde sürdürdüğü projelere bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Bekilli ilçesine 2 adet içme suyu sondaj kuyusu, 1 adet 2000 metreküplük ve 2 adet 500 metreküplük içme suyu deposu inşa ediyor.

A+A-

Denizli’nin tüm ilçelerinde yürüttüğü projelerle, kentin modern alBekilli’nin içme suyu sıkıntısı kalmayacakt yapı ve içme suyu standartlarına kavuşması için gece gündüz çalışan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Bekilli ilçesinde içme suyu sistemini yeniliyor. Proje kapsamında 2 adet içme suyu sondaj kuyusu açılan Bekilli’ye ayrıca 1 adet 2000 metreküplük ve 1 adet 500 metreküplük içme suyu deposu ile 1 adet 500 metreküplük biriktirme deposu inşa ediliyor. Bekilli ilçesinde bulunan su depolarının eski ve günümüz ihtiyacını karşılayamadığını tespit eden Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin başlattığı çalışmayla ilçe halkı; nitelikli, yeni ve temiz su depolarından su ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca açılan 2 adet içme suyu sondaj kuyularıyla da Bekilli’nin su sıkıntısı yaşama olasılığının önüne geçilecek.

 

“Su, olmazsa olmaz bir değer”

 

Suyun insanlık için her şeyden kıymetli olduğunu kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Su, insan ve canlı hayatının olmazsa olmazı, vazgeçilmez bir değeri. Suya yapılan yatırım doğaya ve gelecek nesillere yapılan yatırımdır. Bu bilinçle kent merkezimiz ve tüm ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın su sıkıntısı çekmemeleri, temiz ve kaliteli su kullanmaları için çalışıyoruz. Bekilli ilçemizdeki projelerimizle halkımız daha nitelikli suya kavuşacak. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.