Başkan Zolan’dan Bild Gazetesine Kınama

Başkan Zolan’dan Bild Gazetesine Kınama

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Alman Bild gazetesinde çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye yönelik hakaret içerikli yayını kınadı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Alman Bild gazetesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında çıkan basın etik ve ahlak ilkeleri ile bağdaşmayan çirkin ifadeleri şiddetle kınadı. Başkan Zolan, yaptığı yazılı açıklamada Alman Bild gazetesinin Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye ağır hakaret içeren ifadelerle saldırmasının kabul edilir bir yaklaşım olmadığını vurguladı. Demokrasinin beşiği olarak adlandırılan Avrupa’da yayın yapan sözde gazetenin kişi hak ve özgürlüklerine yönelik yaptığı saldırının hiçbir yayıncılık ilkesi ile bağdaşmadığını vurgulayan Başkan Zolan, “Sayın Bakanımıza yönelik haber kisvesi altında çıkan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, Alman makamlarını göreve davet ediyorum” dedi.

Her zaman yanındayız

Söz konusu çirkin saldırının sadece Ekonomi Bakanı Zeybekci’yi değil Türkiye’yi hedef aldığını kaydeden Başkan Zolan, “Kendi ülkesinde bile saygınlığı olmayan gazetenin acil olarak bu yanlıştan dönmesi gerekmektedir. Bild gazetesi adalet önünde de mutlaka hesap vermelidir. Gecesini gündüzüne katarak bu ülkenin geleceği için çalışan Sayın Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin her zaman yanında olduğumuzu bildirir, sözde gazetenin derhal bu çirkin tavrını değiştirip, Türk milletinden ve Sayın Bakanımızdan özür dilemesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.