Başkan,Yerel Kalkınma Çağrısı Yaptı

Başkan,Yerel Kalkınma Çağrısı Yaptı

Belediye Başkanı Fethi Akcan, “ Çal’ın sosyal, ekonomik ve çevresel olarak daha da iyileştirilmesi için çalışıyoruz

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin birlikte yürüttüğü IPARD Programı kapsamında hayata geçirilen “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” ne dahil olmak için Denizli’nin Çal ilçesi harekete geçti. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “ Çal’ın sosyal, ekonomik ve çevresel olarak daha da iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Yerelde henüz kullanılmayan kaynak ve potansiyelleri harekete geçireceğiz. Yeni gelir kaynakları oluşturulup, ilçe halkının yaşam kalitesi arttırılacak” dedi.

Çal’da geçtiğimiz yıl başlatılan tarım atılımında baş danışmanlık yapan Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz ile Yeşil Çal A.Ş Genel Müdürü Süleyman Oruç’un koordinatörlüğünde yerel kalkınma hamlesi için alt yapı çalışmaları start aldı. Gökhan Hakkı Gököz, “Çal’ın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımını ve kalkınmasını sağlayacak en önemli proje için somut bir adım atıldı. Amacımız, Çal ilçesinin hem tanıtımını sağlamak hem de üretimini arttırarak, Türkiye ekonomisinin en önemli eksiklerinden olan üretememek kaygısını ortadan kaldırmak. Çal’da kamu kuruluşlarından özel sektöre, kooperatiflerden ziraat odasına, muhtarlardan derneklere kadar tüm aktörler tek çatı altında toplanarak güç birliği yapacak. Sera projesi ile kısa sürede önemli yol kat eden Çal, tarım ve turizmde de Denizli’nin dünyaya açılacak penceresi olmaya adaydır” diye konuştu.

 

“2017 YILINDA ÇAL, PROGRAMA ALINACAKTIR”

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’ın yerel eylem planının iki hafta içinde hazırlanacağını ve Çal Yerel Eylem Grubu (ÇAYEG)’nun da bu süre içinde hizmete gireceğini söyledi. Çal ile ilgili tüm projelerin önem sırasına göre belirlendiğini dile getiren Başkan Akcan, “Süreç tamamlandığında ÇAYEG, Avrupa Birliği Ofisi adına çalışma yapacak, Avrupa Birliği projelerine referans mektubu verecek.Yani Avrupa Birliği Ofisi olarak faaliyet gösterecek. Çal’ın sosyal, ekonomik ve çevresel olarak daha da iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Yerelde henüz kullanılmayan kaynak ve potansiyelleri harekete geçireceğiz. Bu projeyle kırsal toplulukların büyük topluluklarla entegrasyonu sağlanacak. Yeni gelir kaynakları oluşturulup, yaşam kalitesi arttırılacak. 2017 yılında Çal’ın, LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi’ne dahil edilmesini ön görüyoruz. Tarım kenti olma yolunda önemli adımlar atan Çal, turizmde de önemli potansiyeli sahiptir. İşte biz o potansiyelleri gün yüzüne çıkarıp, dünyaya tanıtmanın derdindeyiz. Bizim birinci önceliğimiz Çal bölgesinde yaşayan insanımızın refah seviyesini arttırmak ve bu güzel ilçenin etkin tanıtımını yapmaktır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.