Başkan Özbaş'tan Ahde Vefa!

Başkan Özbaş'tan Ahde Vefa!

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 24 Mayıs Sarayköy’ün Milli Mücadeleye Katılışının 97. Yıldönümünde şehit yakınları ve gazilerle kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

24 Mayıs Milli Mücadeleye Katılışın 97. Yıldönümü programı ilk olarak belediye karşısındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Törene katılacak olan şehit yakınları ve gaziler için her zaman yaptığı gibi yine belediyenin araçlarını tahsis eden ve kendilerini zabıtaların refakatinde ağırlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, gönülleri bir kez daha fethetti. Törende konuşan Başkan Özbaş “24 Mayıs 1919 hem ilçemiz hem ülkemiz için çok önemli bir tarihtir. Sarayköy, Kurtuluş Savaşı’nda Milli Mücadele ateşinin ilk yakıldığı, vatan sevdalısı insanların bir araya gelerek düşmanın ilerlemesini durdurduğu bir ilçedir. Topraklarına yabancılara çiğnetmemek için can vermeyi göze almış kahraman bir neslin mirasıdır Sarayköy. Bugün, Ahmet Şükrü Efendi’nin, Emin Arslan Tokat’ın ve daha nice yiğitlik destanı yazmış ecdadın torunları olarak bizler şanlı ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde bu kutlu mücadelenin 97. Yıldönümünü kutluyoruz. Onlara layık olmak için, onların bizlere emanet bıraktığı bu cennet vatanı daha ileriye götürmek için çalışıyoruz. Sarayköyümüzü bölgesinde ve ülkemizde marka bir şehir haline getirmeye gayret ediyoruz. Her açıdan kalkınmış ve gelişmiş, tarımdan ticarete enerjiden turizme kadar her alanda imrenilen, kıskanılan bir Sarayköy’ü hedefliyoruz. Şu ana kadar yaptığımız tüm hizmetler, tüm yatırımlar ilçemize farklı bir hava, farklı bir enerji vermiştir. İnşallah önümüzdeki süreçte hayata geçirecek olduğumuz dev projelerimiz ile vatandaşlarımız ayrıcalık sahibi olduklarını hissedeceklerdir. Ben 24 Mayıs Milli Mücadeleye Katılışımızın 97. Yıldönümü nedeniyle başta Gazi Mustafa kemal Atatürk ve vatan sevdalısı Milli Mücadele kahramanlarımız olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

 

Çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ile birlikte ilçe mezarlığındaki Milli Mücadele kahramanlarının mezarlarını ve şehitlikleri ziyaret ederek dualar okuyan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, daha sonra şehit yakınları ve gazilerle kahvaltıda bir araya geldi.

 

Belediye Havuz Tesisleri’nde yapılan kahvaltıda şehit yakınları ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu gururu dile getiren Başkan Özbaş “Bu kutlu günde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, bu cennet vatan için, ay yıldızlı bayrağımız için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizin bize emanetidir. Bizde bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler kendimizi sizlerin bir evladı, bir kardeşi olarak görüyoruz ve sizin de bunu kabul buyurmanızı diliyoruz. Bizler şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve asla unutmayacağız. Gelecek nesillerimizin de o kahramanları onlara yakışır şekilde yad etmesi için elimizden geleni gayreti göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhlarını şad eylemek için, onlara yakışan torunlar olduğumuzu herkese göstermek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ben bu özel buluşma vasıtasıyla tüm aziz şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, onların bizlere emaneti olan şehit ailelerimize ve gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir ömür diliyorum” dedi.

 

 

Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın kendilerini asla unutmadığı ve her zaman yanlarında olduğu için teşekkür eden şehit yakınları ve gaziler, programın sona ermesinden sonra tekrar zabıtaların refakatinde evlerine uğurlandılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.