Başkan Özbaş Kadınlar Günü'nü Kutladı

Başkan Özbaş Kadınlar Günü'nü Kutladı

Ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için en önemli unsur olan, yerine göre evinde “anne”, yerine göre işyerinde “çalışan” olan, hayatın en zor ve sıkıntılı anlarında sorumluluğun en ağır kısmını yüklenebilen, cefakâr ve vefakâr tüm kadınlarımızın 8 Mar

A+A-

Tarihe baktığımızda, horlanan ve zulüm gören kadınlar, İslamiyet’in doğuşu ile hak ettiği değeri görmüş, aile ve sosyal yaşamın ortak paydası olmuştur. Türk toplumları da, dinimizin bu emirlerinin gereğini yerine getirmiş ve kadını, aile ve sosyal hayatın yanında devlet işleri de dâhil olmak üzere her alanda en yüksek mertebede görmüş ve saygı duymuştur.

 

Ne yazık ki her devirde olduğu gibi günümüzde de, toplumsal yozlaşma ve insanların kendi öz benliklerine sahip çıkamamasından kaynaklanan bazı sorunlar ortaya çıkmış ve kadınlarımız bazı haksızlara uğramıştır. Sevindirici olan kısım, aziz milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara ve özellikle kadına yapılan baskı ve haksızlıkların karşında dimdik durmuş ve bu haksızlıkları yapanları ve sebep olanları hem toplumsal hem de hukuki olarak en ağır şekilde cezalandırmıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalar ile kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması ve iyileştirilmesi, kadın istihdamının arttırılması ve kadına şiddetin önüne geçilmesi için yoğun çaba ve mesai harcanmış ve toplumsal farkındalık oluşturulmaya başlanmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın öncülüğünde düzenlenen kampanya ve programlar, vatandaşlara temas etme noktasındaki ilk adım olan belediyelere de bu konuda inisiyatif alma imkanı sağlamış ve kadınlara pozitif ayrımcığın uygulanmasında en büyük desteği vermiştir. Devletimizin bu güçlü iradesi, insanlarımızın sağduyulu ve vicdani yaklaşımı ve toplumsal bilinçlenme, kadınlarımıza yönelik her türlü engellemenin ve zorlukların önüne tamamen geçileceğine olan inancımızı daha da kuvvetlendirmiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın her ne sebeple olursa olsun şiddete maruz kalmadığı, ekonomik, toplumsal ve siyasi olarak daha etkin oldukları, kadınlarıyla birlikte güçlü bir Türkiye dileği ile 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nü bir kez daha tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.

 

 

Ahmet Necati Özbaş

Sarayköy Belediye Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.