Başkan Gürlesin: "Turizm Hazinesine Sahibiz"

Başkan Gürlesin: "Turizm Hazinesine Sahibiz"

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Denizli'de turizm sektörünün temsilcilerini ağırladı.

A+A-

Dünyada eşsiz güzellik olan Pamukkale’nin büyük bir zenginlik olduğunu belirten Başkan Gürlesin, bunun yanında termal sağlık turizmiyle Karahayıt ve Pamukkale bölgesinin Denizli için Türkiye için bir hazine olduğunu söyledi.

 

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Denizli İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Pamukkale TURSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Murat Şen, acente ve sektörün temsilcileri Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e makamında ziyarette bulundu.

 

1 YILDA BÜYÜK YOL ALINDI

 

Turizmin Denizli için çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, “Pamukkale Belediyesi 1. yılını tamamladı. Bir yıllık süreçte yapılan çalışmalara baktığımızda özellikle turizm bölgesi olan Pamukkale ve Karahayıt mahallesinde gerçekten uzun yıllardır yapılamayanların yapıldığını görüyoruz. Turizm bölgemiz, Pamukkale’ye ve şehrimize yakışan bir hal aldı. Bunun için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. O bölgede yapılacak çok çalışmalar var. Projeleriniz olduğunu da biliyoruz. Bu anlamda yanınızdayız. Denizli’nin turizm anlamında gelişimine sunduğunuz tüm katkılar için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TURİZM EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

 

Turizm konusunun en büyük önceliklerinden birisi olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, “Dünya miras listesinde yer alan beyaz cennet Pamukkale’nin içinde olduğu bir yerin, sağlık turizmine yönelik termal kaynaklara sahip bir bölgenin Belediye Başkanı olmak önemli yükümlülükleri de getiriyor. Bu nedenle turizm bizim için çok ama çok önemli. Dünyada eşsiz doğal güzellik Pamukkalemizin yanı sıra termal sağlık turizmi de bizim önceliğimiz. Belediye olarak ilçe sınırlarımızda üzerimize düşen tüm görevleri layıkıyla yapacağız ama, turizmde ana önceliklerimizden birisi olacak. Bunu yapmak zorundayız ki, hem ilimizin hem ülkemizin tanıtımına, turizimden alınan payın artmasına katkı sunmak istiyoruz. Bugüne kadar Pamukkale ve Karahayıt hak ettiğini maalesef alamamış. Çalışmalarımızda bu bölgeye özel önem vererek üzerinde duruyoruz. Hatta bu konuda eleştiri bile alıyorum. ‘Neden hep bu bölgeye gidiyorsunuz, ziyaret ediyorsunuz’ diye. Ancak her zaman bunu vurguladım. O bölge bir hazine. Görsel güzelliği ile Pamukkale, termal kaynaklarla sağlık turizmi altın tepside bu bölgeye sunulmuş. 5 yıllık görev dönemimizde ben özellikle o bölgenin çok daha farklı noktaya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. O bölgeyi yapacağımız çalışmalarla, turizmcilerimizle, STK’larla beraber yapacağımız istişarelerle de çok daha iyi noktaya getireceğiz inşallah. Turizm Haftası’nın da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.