Başkan Filiz'den Gazetecilere Mesaj

Başkan Filiz'den Gazetecilere Mesaj

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “ Unutulmamalıdır ki, basının ülkemizde yaşanılan her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güç

A+A-

Basınımızın sahip oldukları bu sorumluluk ile ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için, tarafsız ve olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerine inandığını ifade eden Filiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “ Günümüzde birçok basın mensubu zor koşullar altında görev yapmakta ve mesleğinin doğası gereği tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir”dedi.

Günümüzde taşıdığı değer ve önemi gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu ifade eden Filiz, ''Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Değerli basın mensublarımızın her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.''' ifadesini kullandı.

Filiz, mesajında devamla şu görüşlere yer verdi:

“ Zamanın canlı tanığı olan gazeteciler, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır.  Bu açıdan medya çalışanlarımızın, mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir.         

Bizlerin gönlünde ayrı bir yeri olan ulusal ve yerel basınımızın değerli mensubları; ülkemizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları paylaşıp vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişmesinde aktif rol oynamaktadır. Bu vesile yerel ve ulusal olarak gazetecilik görevini yapan tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutlarım. Görevleri başında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.