Başkan'dan Ecdad'a Yolculuk

Başkan'dan Ecdad'a Yolculuk

Pamukkale Belediyesi gelecek yıl üniversite sınavına girecek lise 11. Sınıf öğrencilerini üniversite tercihlerine katkı sağlamak ve yeni ufuklar kazanmalarını için “Gençlik Ecdadın İzinde” adıyla düzenlediği İstanbul gezisi bu yıl da devam ediyor.

A+A-

Kafileler halinde gerçekleşen geziye katılan öğrencileri uğurlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak da gençlere, eğitime her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz”dedi.

 

 

Pamukkale Belediyesi’nin eğitime ve gençlere verdiği destekler devam ediyor.

İlçe sınırları içindeki liselerde öğrenimlerine devam eden 11. Sınıf öğrencileri Pamukkale Belediyesi tarafından “Gençlik Ecdadın İzinde” projesiyle İstanbul gezisine gönderiliyor. Aralarında ilk kez İstanbul’u görenlerin de bulunduğu öğrenciler, otobüslerle Pamukkale Belediyesi önünden İstanbul’a hareket etti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, öğrencileri belediyeden uğurladı.

 

“HER ŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN”

 

Öğrencilerle sohbet eden ve hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Gürlesin, projenin amacını anlattı. “Pamukkale Belediyesi olarak da gençlere, eğitime her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz” diyen Başkan Gürlesin, “Güçlü Türkiye’mizin teminatı çocuklarımız, gençlerimizdir. Gençlerimize yönelik önemli bir projeyi daha hayata geçirdik. Gelecek yıl üniversite sınavlarına girecek olan ilçemizde lise 11. sınıfta okuyan öğrencilerimiz bu geziyle ne yapmaları gerektiği, tercihlerinin nasıl olacağı konularında kendileri için çok önemli bilgi ve tecrübeye sahip oldu. Onların başarılarına bir katkı verdiysek bizlere ne mutlu. İnşallah bu gezi sonrası motivasyonlarıyla ilgili daha sıkı bir çalışma azmiyle istedikleri üniversite ve bölüme girecekler. Hepsine şimdiden başarı diliyorum. Öğrencilerimizi kafileler halinde İstanbul’a göndermeye devam edeceğiz’ dedi.

 

 

UFUKLARI AÇILIYOR

 

Yaklaşık 9 saat süren otobüs yolculuğun ardından öğrencilerin ilk durağı Çamlıca oldu. Burada yapılan kahvaltının ardından öğrenciler, İstanbul’un doyumsuz manzarasını ölümsüzleştirdi. Gezi çerçevesinde Marmara Üniversitesi

Yerleşkesine gidildi. Söz konusu üniversitenin İletişim Fakültesi yetkilileri, üniversitedeki eğitim hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin gerek eğitim sırasındaki faaliyetleri ve gerekse eğitim sonrasındaki iş hayatı için sağladığı kolaylıklar aktarıldı. Gezinin diğer bir durağı ise dünyanın gözbebeği Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi oldu. Cami ve müzeyi gezen öğrenciler, eserleri büyük bir dikkatle inceledi. İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliklerini kapsayan gezi çerçevesinde boğazda tekne turuyla İstanbul’un görsel şölenine şahitlik etti. Öğrenciler tekne turuyla, Ayasofya, Sultanahmet, Haliç, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Kuleli Askeri Lisesi, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii ve Beylerbeyi Sarayı gibi yüzlerce tarihi eseri yakından görme fırsatı buldu. İstanbul ziyaretinin son durağında ise Eyüp Sultan Camii ve çevresine gezi düzenlendi. Gün boyu süren gezi, boğaza karşı bir tesiste, nefis bir akşam yemeğiyle son buldu. Proje çerçevesinde ilçe sınırları içinde yer alan 11. Sınıf öğrencileri 6 kafile ile İstanbul’a götürülmüş olacak. Öğretmenler ve öğrenciler, geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek en kısa sürede bir gezi daha düzenlenmesi gerektiği görüşünü paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.