Başkan Akcan Kadınların Gününü Kutladı

Başkan Akcan Kadınların Gününü Kutladı

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Çal’da 8 bin kadın ve genç kıza bu önemli gün nedeniyle 8 bin karanfil dağıtıldı.

A+A-

Başkan Akcan, “Türkiye, bugün hala kadın haklarını tartışıyorsa bu demokrasimizin ve erkeklerin ayıbıdır. Egemenlerden yardım ve insaf beklemek yerine, kadınlarımız kendi yolunu açmak için çaba göstermeli, bizler de onlara destekte bulunmalıyız” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gün olduğunu hatırlatan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal ilçe sınırları içinde yaşayan 8 bin kadın ve genç kıza karanfil dağıttıklarını söyledi. Akcan, karanfil dağıtımının bu gün başladığını ve 8 Mart akşamına kadar süreceğini söyleyerek, “Hayat mücadelesinde kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda yer almalıdır. Bu durumda sadece kadın hakları değil, demokrasimiz de gelişecektir. Kadınların önündeki en önemli engel de, maalesef erkek egemenliğidir. Kadınlar siyaset, iş hayatı başta olmak üzere hayatın her alanın da sorumluluk üstlenebilmelidir. Türkiye, bugün hala kadın haklarını tartışıyorsa bu demokrasimizin ve erkeklerin ayıbıdır. Egemenlerden yardım ve insaf beklemek yerine, kadınlarımız kendi yolunu açmak için çaba göstermeli, bizler de onlara destekte bulunmalıyız” dedi.

Akcan, Anadolu’daki halkın varoluş mücadelesinde Türk kadının da erkeklerle birlikte mücadele ettiğini sözlerine ekleyerek, “Çal’da kadınlara istihdam yaratmak için çabalıyoruz. Seracılık projesi başarıyla yürütülüyor. Ayrıca, kadın istihdamına katkı için tekstil atölyesi açtık. Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak kadınlara yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptıklarımız asla yeterli değil. Zamanla bu eksiklerimizi de gidereceğiz. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.