Başkan, Belarus ziyaretini değerlendirdi

Başkan, Belarus ziyaretini değerlendirdi

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Belarus ziyareti sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

‘Yurtdışı ziyaretlerini önemsiyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile Denizli’den Necip Filiz ve Mustafa Küçüker’in de aralarında olduğu 211 kişilik işadamı heyetinin Belarus’ta resmi temaslarda bulunduğunu hatırlatan Başkan Uğur Erdoğan, ikili ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ekonomi, enerji, bilim ve teknoloji, tarım, eğitim-öğretim, afet yönetimi, basın-yayın alanlarını kapsayan eylem planı, mutabakat zaptı ve anlaşma yapıldığını belirtti.

Denizli Ticaret Odasında göreve geldikten sonra Cumhurbaşkanlığı ve bakanlarla birlikte ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, Belarus’ta işletmelerin sahibinin devlet olduğunu, üretimlerin satışların da devlet tarafından yapıldığını söyledi.

Belarus’un yabancı yatırımcılar için çeşitli destekler sağladığını aktaran Erdoğan, “Belarus, Dünya Bankası tarafından yayımlanan iş yapma kolaylığı 2016 yılı raporuna göre 189 ülke arasında 44. sırada yer almaktadır. Serbest ekonomik bölgeler, büyükşehirlerde 6 adettir. Bu bölgelerde tescil edilmiş firmalar kar beyan ettikleri tarihten itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık süre ile kurumlar vergisinden muaf tutulmaktadır. Bu süreden sonra da yüzde 50 indirim oranı yapılmaktadır. Enerji fiyatları ucuz, asgari ücret 150-200 dolardır. Elverişli iş ve yatırım ortamı ve hızlı büyüyen sanayi üretimi ile özel sektöre geniş imkanlar sunan Belarus, yabancı yatırımcılar açısından çekici güvenli ve gelecek vaat eden ülkelerin başında gelmektedir. Bu ülkede 50 Türk firmasının yatırım yapması bizleri gururlandırmıştır.” dedi.

Heyet olarak sektör bazlı görüşmeler yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Otomotiv sanayi özellikle damperli kamyonlar-iş makinaları, makina imalatı özellikle traktör-tarım makinaları üretimi, tekstil-hazır giyim, inşaat-inşaat malzemeleri üretimi, bankacılık-finans, turizm, ağaç işleme-mobilya üretimi ve tarım-gıda sanayi sektörlerinde ikili görüşmeler gerçekleştirildi. İleriki dönemlerde bu görüşmelerin olumlu yansımalarını alacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak sektör bazlı yurtdışı ziyaretlerini yoğunlaştıracaklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Yani alıcı ile satıcıyı buluşturacağız. Bunu yaptığımızda Denizli ihracatı, istihdamı ve şehrin ekonomik döngüsü artacaktır. Türkiye’deki ekonominin daha iyiye gitmesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet yetkililerimiz gece gündüz demeden çalışmalar yapmaktadır. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak şehrin kalkınması için daha fazla dış pazarlara açılmanın ve daha fazla ürün satmanın yollarını arayacağız.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.