Bakan mecliste silah çekti iddiası

Bakan mecliste silah çekti iddiası

AKP’li Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın TBMM genel kurulunda silah çekerek CHP’lilerin üzerine yürüdüğü iddia edildi.

A+A-

TBMM saat 13.00'te olağanüstü toplandı. Seçim kabinesine dışarıdan atanan bakanların yemin etmesinden sonra süresi dolan Suriye-Irak tezkeresi için oylama yapılacak. Ancak CHP seçim hükümetindeki bakanların anayasaya aykırı bir şekilde atandığı gerekçesiyle usül tartışması başlattı.

 

Olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gergin anlar yaşandı. CHP, bağımsız bakanların yemin etmesine itiraz etti. Meclis'te yaşanan gerginlik sonrası Meclis Başkanvekili'nin tutumuna ilişkin oylama yapıldı.

 

Ancak CHP, yemin edilmesinden önce 8 bakanın anayasaya aykırı bir şekilde atandığı gerekçesiyle usül tartışması başlattı.

 

Usül tartışmalarından sonra Meclis dışından bakan atananların yemin etmesi sırasında Meclis'te gerilim daha da yükseldi.

 

İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Gıda ve Tarım ve Hayvancılık bakanı'nın yemini sırasında CHP ve HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nu boşalttığı görüldü.

İddiaya göre Adalet Bakanı Kenan İpek yemin etmek için kürsüye çağırıldığında, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin “Adaletin nerede şerefsiz” diye bağırdı.  Bunun üzerine AKP’li Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç belindeki silaha davrandı ve CHP Grubu’na doğru yürümeye başladı. Bunu gören AKP’liler, Meclis Genel Kurulu’na silahla giren Bakan Kılıç’ı hızlıca oradan uzaklaştırdı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.