Bakan açıkladı! 34 Ölü, 19 Ağır 125 yaralı

Bakan açıkladı! 34 Ölü, 19 Ağır 125 yaralı

Sağlık bakanı Müezzinoğlu, 19 ağır 125 yaralı, 34 ölü olduğunu açıkladı.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlamayla ilgili toplantı yapıldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİŞLERİ BAKANI ALA'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılay'daki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Park'taki patlama haberinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Efkan Ala:

Sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını teyiden bir kez daha söylüyoruz. Bu milletin azim ve kararlılığı hiçbir zaman ortadan kalkmayacaktır.

Yapılan tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip, soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir. Kesin kanaata varınca açıklanır. 

Elbette biz bu terörist saldırılarla, şu anda yürüttüğümüz, milletimizin huzuru ülkemizin birliği bütülüğü için yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.