Bahçeli yönetimi 3 il teşkilatını daha kapattı

Bahçeli yönetimi 3 il teşkilatını daha kapattı

MHP Genel Merkez yönetimi teşkilatları kapatmaya devam ediyor. Şefkat Çetin tarafından yapılan açıklamaya göre Nevşehir, Sivas ve Trabzon il teşkilatları kapatıldı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Bahçeli yönetiminin meşru olmayan teşkilat kapatma hamlelerine bir yenisi daha eklendi. Nevşehir, Sivas ve Trabzon il teşkilatları genel merkez yönetimi tarafından fesh edildi. 

Delegelerin iradesini görmezden gelip, hukuksuz bir şekilde teşkilatların kapatılması, parti tabanında büyük tepki çekiyor. Elde edilen bilgilere divan üyeleri arasında daha önce de dikkat çektiğimiz gibi görüş ve fikir ayrılıkları var. Bahçeli'nin parti kapatma kararlarını teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Şefkat Çetin ile birlikte aldığı ve bu yüzden parti yöneiminde rahatsızlığın artığı gelen bilgiler arasında. Teşkilatların kapatılması konusunda fikirleri bile alınmayan divan üyelerinden bazı isimlerin istifa kararı aldığı ancak Bahçeli'nin bunları kabul etmediği iddia edildi.

YİNE AYNI AÇIKLAMAYLA GÖREVDEN ALDILAR

MHP Genel Merkezi, Nevşehir, Sivas ve Trabzon teşkilatlarını fesh ederken daha önce kullandığı metnin aynısını kullanması dikkat çekti.

Açıklamada, "Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Nevşehir il, Sivas il ve Trabzon il teşkilatları, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre kapatılmıştır. Bu karar 29/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve valiliklere bildirilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.