Bağımsızlık Mücadelesinin 97.Yılı Kutlu Olsun

Bağımsızlık Mücadelesinin 97.Yılı Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

A+A-

Şan ve şereflerle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından 19 Mayıs 1919’un 97. yıldönümü kutlu olsun. Aziz vatanımızın işgale uğradığı bir dönemde şanlı Türk tarihinden ve soylu milletimizden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktıkları o kutlu günün üzerinden 97 yıl geçmiştir. Ancak geçen 97 yılda; 19 Mayıs 1919 öneminden hiçbir şey kaybetmemiş aksine zor zamanlarda Türk Milletinin hürriyet aşkının ve sarsılmaz gücünün nişanesi olarak milletimize güç vermiştir.Türk tarihi şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihidir. Aziz milletimiz, tarih boyu büyük devletler kurmuş ve gittiği yerlerde iz bırakan medeniyetler oluşturmuşlardır. Ancak; Türk tarihinde bu zaferler, fetihler ve büyük medeniyetlerin yanında büyük buhranlar ve sıkıntı dönemleri de vardır. Türk milleti, tarih boyunca böyle buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmıştır.Milli mücadelenin başladığı tarihler de yine böyle büyük sıkıntıların yaşandığı, Türklüğün canına kast eden emperyalizmin aziz vatan topraklarını işgal ettiği bir tarihtir. Ama aziz milletimiz tarihin her döneminde karşı karşıya kaldığı zor ve sıkıntılı şartları aşmış, kara bulutları üzerinden dağıtmayı bilmiştir. 19 Mayıs 1919 da Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. Mazlum ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir. 19 Mayıs tarihinde Samsun'a her türlü olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen ayak basıp Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ışığını yakan Mustafa Kemal ruhunun gençlere en büyük armağan olduğu "Mustafa Kemal Atatürk 'Türk’ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa, mahvolsun daha iyidir' fikri ile hareket ederek ülkemizi adeta yoktan var etmeyi başarmış ve Türk'ün yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadı olduğunu tüm dünya'ya kanıtlamıştır işte bu yüzdendir ki 19 Mayıs tarihi gençliğe armağan edilmiştir.

19 Mayıs milli direnişin adıdır, milli mücadelenin tüm yurt sathına yayılmasının başlangıcıdır, yokluk ve yoksulluk içinde olan Türk milletinin yekpare bir şekilde emperyalizme karşı durmasının eşsiz bir örneğidir.

Bilindiği üzere 19 Mayıs’ın görkemli bir şekilde kitlesel kutlanması gerekirken, 2012 yılında bir genelge yayınlanarak Başkent dışındaki illerde sadece okullarda kutlanabileceği, stadyumlarda, hipodromlarda tören yapılmayacağı açıklandı. Bu durum, milli değerlerimizin örselenmesi, törenlerin toplumsal kaynaşma vesilesi olmaktan çıkarılıp okul duvarları arasına sıkıştırılması, gelecek nesillerin Kurtuluş Savaşı ve Türk tarih şuuruyla bağlarının kesilmesi, milli bayramların öneminin azaltılması anlamına gelmektedir. Dolayısıyla sendikamız genelgenin iptaliyle ilgili Danıştay’a başvurdu.

Nihayetinde Danıştay söz konusu genelgeyi iptal etti. Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ki 19 Mayıs törenlerinin ne şekilde gerçekleşeceği konusunda sessizliğini koruyarak ve halen konuya ilişkin bir mevzuat değişikliği gerçekleştirmeyerek yine yargı kararlarına uymayacağının sinyalini vermektedir. Bu durumu Türk Eğitim-Sen olarak kınıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı eğlence programı olarak görüp, TBMM’de resepsiyon vermeyen zihniyetin, 19 Mayıs kutlamaları konusunda da yargı kararlarına uymaması ülkemiz için çok acı bir durumdur. Türk Eğitim-Sen olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın adına yakışır şekilde, bayram 

tadında, statlarda, hipodromlarda gösteriler yapılarak halkımızla birlikte görkemli bir şekilde kutlanmasının Türk gençliğinin değerlerine, bayramlarına sahip çıkması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Gençlerimiz bu eşsiz ruhu anlamalı, özümsemeli ve geleceği bu doğrultuda şekillendirmelidir" dedi. GÜZEL mesajını şöyle tamamladı; "Biz öğretmenler, tarihsel bütün olayları iyi özümseyerek, geleceğe sağlam adımlarla ilerlemesini arzuladığımız gençlerimizin kutsal dinimizin 'Oku' emri doğrultusunda kendisini geliştirmesini, ülkesi ve milleti için başarılı çalışmalar sergilemesini arzulamaktayız. Son yıllarda gençliğimizi ısrarla şiddet eylemleri içerisine çekmeye çalışan, madde bağımlılığı ile oyalamaya çalışan, orantısız güç kullanarak devlet düşmanlığına sürükleyen, teknolojinin zararlı tarafları ile sosyalleşmekten uzaklaştıran her gücün karşısında yine bizler olacağız ve yine bizler mücadele edeceğiz. Öğretmen ile öğrencinin birlik ve beraberlik içerisinde müspet çalışmalara imza attığı Türkiye için ilelebet var olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi olarak 19 Mayıs 1919’un; 97. yıldönümünde aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.