Bağımsızlığımızın İlk Adımıdır

Bağımsızlığımızın İlk Adımıdır

İnanıyorum ki gençlerimiz ülkemize, bağımsızlığımıza her zaman sahip çıkacaktır” dedi.

A+A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili “Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs bağımsızlık yolunda attığımız ilk adımdır, Atatürk bugünü gençlerimize armağan etmiştir, inanıyorum ki gençlerimiz ülkemize, bağımsızlığımıza her zaman sahip çıkacaktır” dedi.

 

Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktı ve Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattı. Türkiye Büyük Millet Meclis’inin kurulmasıyla devam eden süreçte Cumhuriyet ilan edildi, reformlar gerçekleştirildi. Yok olmanın eşiğinde olan bir millet çok kısa bir süre içinde kalkınarak dünyanın gelişmiş ülkelerinden biri oldu. Bu bakımdan 19 Mayıs şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biridir.

 

Atatürk bu önemli günü gençlerimize armağan etmiş, bağımsızlık mirasını onlara bırakmıştır. İnanıyorum ki gençlerimiz kendilerine armağan edilen bu önemli günlerin değerini bileceklerdir ve Cumhuriyet’in kalkınması için yoğun çaba sarf edeceklerdir.

 

Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.