Az kazanana vergi yok!

Az kazanana vergi yok!

Vergide yeni dönem başlıyor. Kazancı ancak geçimini sağlamaya yeterli olan küçük iş sahipleri gelir vergisinden muaf tutulacak. Gençlerin iş kurmaları desteklenecek...

A+A-

Hükümet, 3 yıl önce Meclis'e gönderilen gelir vergisi yasa tasarısını üretim, yatırım ve istihdamı artırmaya yönelik ekonomik politikaları destekleyecek şekilde güncelledi. Buna göre, kazancı ancak geçimini sağlamaya yeterli olan küçük iş sahipleri gelir vergisinden muaf tutulacak.

SANATÇIYA BEYANNAME

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bilgi verdiği tasarıdaki önemli başlıklar şöyle:

-Küçük çapta iş yapan, kazancı ancak kendi geçimini sağlamaya yeterli olan kişiler gelir vergisinden muaf tutulacak.

-29 yaşını doldurmamış genç girişimcilerin iş kurmaları 3 yıl süreli vergi teşviği ile desteklenecek.

-Çiftçilerin yanında çalışan işçilerin asgari ücrete karşılık gelen ücretleri için vergi indirimi uygulanacak.

-Halka açılmak üzere elden çıkarılan hisse senetlerinden elde edilecek kazançlara vergi istisnası yüzde 75'ten yüzde 90'a çıkarılıyor.

-Türkiye'de kalma süresi 3 tam yılı aşan yabancı işadamları, uzmanlar, memurlar, basın ve yayın çalışanları tüm kazançları üzerinden Türkiye'de vergilendirilecek.

-Geliri 220 bin lirayı aşan sanatçı, yapımcı, sunucu, besteci, senarist, ressam, gazeteci ve yazarlar da beyanname verecek.

-Tasarıda çocuk tanımı genişletiliyor. Vesayeti altında bulunmak koşuluyla, kardeşler ve anne babasını kaybetmiş kardeş çocukları ile torunlar da mükelleflerin, kendi çocuklarında olduğu gibi vergi indirimlerinden yararlanabilecek.

-Yurt dışına mimarlık, mühendislik, tasarım, yazılım, çağrı merkezi, muhasebe kaydı tutma gibi alanlarda hizmet veren işletmelerin, bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazancın yarısı gelir vergisinden istisna edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.