Ayhan: Türk Halkının Dayanacak Gücü Kalmadı!

Ayhan: Türk Halkının Dayanacak Gücü Kalmadı!

Denizli'de partisinin Sarayköy İlçe Kongresi'ne katılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türk halkının sonu gelmeyen bölücü taleplere ve her gün yeni bir ihanete dayanacak gücü kalmadığını söyledi.

A+A-

Ayhan, parti olarak Ankara'da ne söylüyorlarsa, Tunceli'de de, Denizli'de de aynı şeyi söylediklerini belirtti.

 

MHP'nin Sarayköy İlçe Kongresi, Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde Ahmet Çelikak, 390 üyenin 317'sinin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen ve partililer katıldı.

 

Kongrede konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ak Parti Hükümeti'ni eleştirdi. AK Parti Hükümeti'nin ülkenin geleceğini bölücü örgütle müzakere ettiğini söyleyen Ayhan, "Milliyetçi Hareket Partisi ülkenin arka kapı diplomasilerine, üçüncü gözlere, üst akıllara hiçbir zaman teslim edilmesine rıza göstermeyecektir. Partimiz Türkiye'nin tamamında siyaset yapacak yeterliliğe, güce ve kucaklayıcı hasletlere sahiptir. Tunceli'nin diğer vilayet ve vatan köşelerimizden hiçbir farkı yoktur. Partimiz Ankara'da ne söylüyorsa Tunceli'de, Erzurum'da, Denizli'de, İstanbul'da aynı şeyleri söylemektedir. Genel Başkanımızın Tunceli ziyareti bunu açıkça ortaya koymuştur. Nabza göre şerbet vermek, bir gün söylediğinden ertesi gün çark etmek, AKP'nin ve Başbakanın fıtratında vardır" dedi.

 

Milletin sonu gelmeyen bölücü taleplere, her gün yeni bir ihanete dayanacak gücü kalmadığını belirten Ayhan, "Hükümetin halka açıklamadığı sözde yol haritasını, Büyük Ortadoğu Projesi'inin (BOP) danışmanlık şirketleri tarafından internet üzerinden cümle aleme duyurmuştur. Bunlar gerçekten tavsiye midir? Yoksa önünüze konulmuş talimat mıdır? Milletimizden bir sır gibi sakladığınız yıkım sürecinin sözde yol haritasını ve onun nihai hedefini, aracılarla gizli kapaklı İmralı ve Kandil'e göndereceğinize, çıkıp bir basın toplantısı ile milletimize derhal açıklayın. AKP sayesinde PKK'ya katılımlar artmıştır. Bunu söyleyen Kandil'in ta kendisidir. Sözde çözüm süreci halkımıza söylendiği gibi Kürt kardeşlerimizle kucaklaşma ve birlik ve beraberlik süreci değil, vatan ve milletin bölünmesi yolunda ilerlenen bir yıkım ve ihanet sürecidir. Milletimizin sonu gelmeyen bölücü taleplere, her gün yeni bir ihanete dayanacak gücü kalmamıştır" diye konuştu. Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Ayhan, hükümetin tüm umutlarını petrol fiyatlarının düşmesine bağladığını, ihracatta gerilemenin başladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.