Aydın'da temizlik işçisinden örnek davranış!

Aydın'da temizlik işçisinden örnek davranış!

Aydın'da temizlik işçisi, yoldan geçen bir araçtan düştüğünü fark ettiği içinde 5 bin euro para ve hesap cüzdanları bulunan çantayı polise teslim etti.

A+A-

Aydın Büyükşehir Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan 30 yaşındaki Bilal Ergin, yoldan geçen bir araçtan düştüğünü gördüğü içinde para ve hesap cüzdanları olan çantayı polise teslim etti.

Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü kadrosunda çalışan Ergin, Nazilli ilçesinde kaldırım temizliği yaparken yoldan geçen bir araçtan çanta düştüğünü gördü.

İçinde para, hesap cüzdanları ve evrak olduğunu fark ettiği çantayı yerden alan temizlik işçisi, götürüp polise teslim etti.

Ekiplerinin araştırması sonucu içinde 5 bin euro bulunan çantanın Nazilli'de yaşayan 68 yaşındaki Hüseyin Sevimli'ye ait olduğu belirlendi.

Çantasının bulunduğu haberi üzerine tatil için gittiği Didim'den Nazilli'ye dönen Sevimli, "Bugün insanlığın ölmediğini gördük. Yetkililer oğluma ulaşınca haberim oldu. Yoksa çantayı kaybettiğimizi fark etmemiştik. Tatil için gittiğim Didim’den tekrar Nazilli’ye geldim. Parayı bulan temiz yürekli Bilal kardeşimize teşekkür ediyorum, kendisinden Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Aylık bin 500 lira ücretle çalıştığı belirtilen temizlik işçisi Ergin ise çantanın düştüğü sırada araç sahibine seslendiğini ama sesini duyuramadığını söyledi. Ergin, "İçinde yüklü para ve hesap cüzdanları vardı. Paranın sahibinin bulunması ve teslim edilmesinden dolayı çok mutluyum. Vicdanım çok rahat. Allah alın teriyle kazanmadığımız parayı bize nasip etmesin" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.