Avrupalı Denizlililerden Başkana Ziyaret

Avrupalı Denizlililerden Başkana Ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Denizliler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Denizli’nin tarihini ve kültürünü öğrenmek amacıyla Almanya’dan Denizli’ye gelen 46 kişilik heyet, bugün Sarayköy’e gelerek Belediye Başkanı Ahmet Neca

A+A-

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve Sarayköylü Pinneberg Milletvekili Barış Karabacak ile birlikte gelen heyetin 6’sı Alman, 40 ise Almanya’da yaşayan Türklerden oluşuyor. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Sarayköy hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş “Sarayköy, Türkiye’ye ekonomik olarak büyük katkılar sağlayan bir ilçedir. Tarımsal ürünler, jeotermal kaynaklar, enerji, turizm ve sanayi alanında çok önemli bir ilçedir. Tarımsal faaliyetlerde yetiştirdiği ürünler ile bir markadır. Pamuk, mısır, papaz eriği, şeftali ve kayısı ilçemizde yetişen ve ülkemiz çapında bilinen tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Jeotermal kaynaklarımızda artık daha verimli kullanılmaktadır. Şu anda aktif olarak çalışan 5 enerji santrali var ve 200 megavat elektrik üretmektedir. Yapımı devam eden santrallerimizde devreye girdiğinde 500 megavatlık bir üretim gerçekleşecek ve bu çok büyük bir ekonomik girdi olacaktır. İlçemiz turizmde de önemli bir aktördür. Attuda Antik Kenti ilçemiz sınırları içerisindedir. Ayrıca ilçemiz, Afrodisias, Tripolis, Laodikya ve Hierapolis antik kentileri arasında merkez noktadır. Etrafında bu kadar çok tarihi ve kültürel mirasın bulunması, ilçemizi bir kat daha önemli kılmaktadır. İnşallah yapacak olduğumuz projeler ile daha güzel, daha yaşanır bir Sarayköy hedefimizi gerçekleştireceğiz. Ben Sarayköy Belediye Başkanı olarak sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok memnun oldum. İnşallah sizlerde döndüğünüzde ilçemizi oradaki insanlara anlatır, onların buralara gelmesinde bir kültür elçisi olarak görev yaparsınız. Bu nazik ziyarete eşlik eden Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Mehmet Korkmaz’a, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören’e ve aslen Sarayköy’ün Tırkaz mahallesinden olan Pinneberg Milletvekili Barış Karabacak Kardeşime çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Ziyaret sonrası misafirlerine yöresel ürünlerin yer aldığı hediyeler veren Başkan Özbaş, Denizli Avrupalılar Derneği başkanı Ali İnceören’e ve Almanya Pinneberg Milletvekili Barış Karabacak’a da ziyaretin anısına plaket takdim etti. Daha sonra Başkan Özbaş ile birlikte festival alanını gezen misafirler, hem alış veriş yaptılar hem de Sarayköy’ü ve ilçe kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular. Festival alanındaki gezinin ardından lunaparka giden ekip, renkli ve eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile birlikte gondola ve balerine binen konuklar heyecan dolu dakikalar yaşadılar. Festival alanındaki develere binerek gezintiye çıkan Avrupa Denizlililer Derneği üyeleri bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Burada çocuklar gibi eğlenen misafirlerimiz daha sonra fayton keyfi ile geceyi sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.