Avrupalı Denizlililer birleşmek istiyor

Avrupalı Denizlililer birleşmek istiyor

Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki çok sayıda Denizli derneklerini tek çatı altında toplayıp, söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

A+A-

Avrupa Denizlililer Derneği, Almanya'nın Köln şehrinde işadamı Ali İnceören tarafından Mart 2015'de kuruldu. Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve diğer yöneticiler, derneği tanıtmak için memleketleri Denizli'ye gelerek Basın Merkezi'nde toplantı düzenledi. Dernek Başkanı İnceören, amaçlarının Avrupa'daki Denizli derneklerini tek çatı altında toplamak ve söz sahibi olmak istediklerini belirterek, "Bizler, Avrupa'nın çeşitli kentlerinde iş yapıyoruz. Aramızda işadamı, avukat ve siyasetçiler var. Çok zor şartlar altında çalışarak bu duruma geldik. Avrupa'da 150 bin üzerinde Denizlili bulunuyor. Çok sayıda da dernek var. Bu derneklerin tek çatı altında toplanmasını ve Avrupa'da söz sahibi olmasını istiyoruz" dedi.

 

 Derneğin yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren İnceören, "Bizler, Almanya'da yabancı, Türkiye'de ise gurbetçi oluyoruz. Benim babam Almanlara çalışmıştı şimdi ise ben yanımda Almanları çalıştırıyorum. Almanya'da yeni yetişen gençler, memleketlerine uzak örf ve adetlerini bilmeden hatta Türkçeyi bile öğrenmeden yetişiyor. Bizim amacımız, çeşitli çalışmalar yaparak başta gençlerimizin memleketlerini tanımaları, tarihi yerlere geziler, Denizli, Almanya arasında ticari ilişkiler gibi projeler yapmak istiyoruz. Avrupa'daki tüm Denizli derneklerini bize katılmaya çağırıyoruz, ne kadar büyürsek o kadar güçlü ve Avrupa'da söz sahibi oluruz. Derneğimiz büyüdükçe, yapacağımız işler de o kadar büyük olacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.