Avrupa unutsa da Saraybosna unutmadı

Avrupa unutsa da Saraybosna unutmadı

Bosna Hersek başkenti Saraybosna'daki Viyeçnitsa Kütüphanesi'nde duygulandıran bir manzara görüntülendi.

A+A-

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en önemli sembollerinden Viyeçnitsa Kütüphanesi, Ankara ve İstanbul'daki terör saldırıları sonrası Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırılarılarına maruz kalan Türkiye'ye destek için, Saraybosna'nın en önemli sembollerinden Vijecnica Kütüphanesi'nin dış cephesine Türk bayrağının yansıtılması nedeniyle Bosna Hersek'e teşekkür etti.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "Terör saldırılarından sonra çok destek mesajı aldık. En anlamlılarından biri gözümüzün nuru, rahmetli Aliya'nın emaneti Saraybosna'dan geldi" paylaşımında bulundu.

Paylaşımında, Vijecnica Kütüphanesi'nin Türk bayrağıyla ışıklandırılmış fotoğraflarına yer veren Davutoğlu, Boşnakça "Allah'a emanet Saraybosna" sözleriyle Bosnalılara teşekkür etti.

Viyeçenitsa Kütüphanesi

Osmanlı idaresinde 400 kaldıktan sonra 1878 yılında Berlin Kongresi'yle Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun hakimiyetine giren Saraybosna'da, 1892 - 1896 yıllarında tarihi Başçarşı'nın yanına Endülüs mimarisiyle inşa edilen kütüphane, Bosna-Hersek'te yaşayan Boşnak, Sırp, Hırvat ve Yahudilere ait el yazması ve önemli eserlerin de bulunduğu yaklaşık 6 milyon kitap ve arşiv belgelerini barındırıyordu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.