Avrupa’daki Türklerden 10 TIR dolusu yardım

Avrupa’daki Türklerden 10 TIR dolusu yardım

Avrupa Türk Konfederasyonu’nun organize ettiği destek amaçlı 10 TIR dolusu yardım, Hatay’da Halep Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılay’ına teslim edildi

A+A-

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz koordinatörlüğünde Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı ve MHP MYK üyesi Cemal Çetin’in öncülüğünde yardımlar toplandı. Konfederasyon üyesi Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Fransa, Belçika ve Danimarka Türk federasyonlarınca düzenlenen kampanyayla Avrupa’da yaşayan Ülkücüler topladıkları yardımları Suriye’de yaşam mücadelesi veren Türkmenlere gönderdi. Hazırlanan TIR’lar içinde çadır, battaniye, giyecek, gıda malzemesi, un, çocuk bezi, çocuk maması bulunuyor. TIR’lardaki malzemeler Cilvegözü sınır kapısında Halep Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılay’ı yetkililerine iletildi. MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, “Yardımlar Afrin bölgesi ile Cerablus arasındaki Türkmenlere gidiyor. Bayır-Bucak bölgesine de yardım yaptık. Bu yardımların yerine gitmesi için Kızılay’a teslim ettik. Ocak başkanımız Olcay Kılavuz’un koordinatörlüğünde Avrupa Türk Federasyonlarının yardımlarını hep beraber teslim ettik. Rusya’nın her hangi bir müdahalesi olmaması için önlemler alındı. Gerekirse aktarma yapılacak.” Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin de, “Ülkücü hareket nerede Türk varsa daima yanında olmaya devam edecektir. Suriye’deki Türkmen kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

 

Heyette bulunanlar

 

Halep Türkmenlerine gönderilecek olan konvoyun geçişine Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin, MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Almanya Türk Federasyon Başkanı Şentürk Doğruyol, Avusturya Türk Federasyon Başkanı Ali Can, Belçika Türk Federasyon Başkanı Ömer Zararsız, Hollanda Türk Federasyon Başkanı Murat Gedik, Fransa Türk Federasyon Başkanı İlhan Orhan, İsviçre Türk Federasyon Başkanı İrfan Okutan, Danimarka Türk Federasyon Başkanı İlhan Eser ve MHP Hatay İl ve ilçe Yöneticileri ile Ülkü Ocakları yöneticilerinin bulunduğu heyet eşlik etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.