Av. Yusuf Garip'ten DCG'ye Ziyaret

Av. Yusuf Garip'ten DCG'ye Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni (DGC) ziyaret etti.

A+A-

DGC Başkanı Ümit Varol ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir süre görüşen Garip, çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

“ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYORLAR”

Garip, İlimizde gazetecilerin ve medya kurumlarının üstün bir hizmet anlayışı ile fedakarca çalıştıklarını ve toplum değerlerine ters düşmeyecek nitelikte yayınlar yaptıklarını söyledi. Kamuoyunun doğru ve sağlıklı haber almasında basına büyük görev düştüğünü ifade eden Garip, “Bizler gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlar altında halkımızı bilgilendirmek için çalıştıklarının farkındayız. Kamuoyunun hızlı, sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara değişik açılardan bakabilmesinde basının rolü çok büyüktür. Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Her türlü fikrin özgürce tartışılması ve her düşüncenin kamuoyuna aktarılmasında basın önemli görev üstleniyor. Türk basını da teknolojik değişimlere bağlı olarak gelişen ve dönüşen dünya koşullarında önemli ilerlemeler göstermekte, kendini yenilemekte ve çağa uygun bir yayıncılık anlayışını benimsemektedir. Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, tüm medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım" dedi.

“BASININ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

Ziyaretinden dolayı Garip’e teşekkür eden DGC Başkanı Ümit Varol da konuşmasında, basın çalışanlarının sorunlarına değindi ve basının öneminin 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramının, bayram olarak değil dayanışma günü olarak kutlandığını ifade eden Başkan Varol, “Bilindiği gibi 10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı. Ancak günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma imkanları bakımından 10 Ocak 1961’den daha iyi haklara sahip değildirler. Bu yüzden meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz. Hep tekrarladığımız gibi 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.