Atamız 86 Yıl Önce Denizli'deydi

Atamız 86 Yıl Önce Denizli'deydi

Atamız 86 Yıl Önce Denizli'deydi

A+A-

Büyük Önder Atatürk, Denizli'ye gelişinin 86'ncı yılında anıldı.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında bir anma etkinliği düzenlendi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında bir anma etkinliği düzenledi. Büyükşehir Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün Denizli tarihinde çok önemli bir gün. Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın önderi, istiklalimizin ve bağımsızlığımızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye teşriflerinin 86’ncı yıl dönümü. Kendilerini şükranla minnetle anıyoruz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Kurtuluş Savaşından, Cumhuriyetimizin kuruluşuna ve bugünlere kadar Türkiye'ye hizmet etmiş, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış, ömrünü bu ülkeye vakfetmiş her büyüğümüzü de şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

 

"Denizlimize 810 yıldır düşman postalı değmemiştir"

 

Atatürk'ün Denizli'ye geldiğinde coşkulu bir şekilde karşılandığını anlatan Başkan Osman Zolan, "Denizli kendisini sevgiyle, coşkuyla karşılamış; şükürler olsun o ziyaretten sonra Denizlimiz, Atamızın gösterdiği hedefe doğru ekonomide, ticarette, sanayide tarımda, turizmde, şehirleşmede ve insanımıza hizmet noktasında büyük aşamalar kaydetmiştir" diye konuştu. Denizli'nin, Kurtuluş Savaşında en önde yer alan kentlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Yunan, İzmir’e çıktığında 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi milletimizi düşmana karşı mücadele etmeleri için fetva vermiş ve Denizlimizde düşman işgali yaşanması önlenmiştir. Denizlimize Türk yurdu olduğu tarihten itibaren 810 yıldır düşman postalı değmemiştir. Bu onur bize yetiyor. Denizlimiz Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer almış, ülkemizin kurtuluşunda birçok güzelliklere imza atmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Denizli’nin 15 Temmuz duruşu

 

"Denizli son zamanlarda bu ülkenin üzerinde başlatılan hainliklere karşı yine tek vücut halinde" diyen Başkan Zolan, şöyle devam etti: "Şehrimiz, 15 Temmuz akşamı bu meydanda tek vücut olmuş, ülkemizi paramparça etmek isteyen teröristlere karşı sapa sağlam ayakta kalmış, Cumhuriyetimizin ayakta kalması ülkemizin, bayrağımızın, vatanımızın var olması noktasında duruşunu göstermiştir."

 

"Yarın daha güzel olacak"

 

Denizli'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 86 yıl önce göstermiş olduğu hedeflere sımsıkı bağlı olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Atamız, Denizli’den ayrılırken 'Denizlililerin ilgisinden, coşkusundan çok memnun kaldım' diyerek güzel hislerini ifade etmiş, memnuniyetini dile getirmiştir” dedi. Başkan Zolan sözlerine şöyle son verdi: "O yıllarda büyük bir köy olduğu dile getirilen Denizli, 2016 yılı nüfus sayımları sonunda 1 milyonluk bir şehir haline geldi. İnşallah bu bilinçle hep beraber güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Önemli olan birlik ve beraberliktir. Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır. Bayrak dalgalansın, vatan tek parça kalsın istiyorsak her şeyi bir kenara bırakacağız. Çünkü bu ülke bu vatanın bedeli Çanakkale’de, Malazgirt’te, Dumlupınar’da, Sakarya’da ödendi. Ülkemiz bugün dünden daha güzel; yarın da bugünden daha güzel olacak.”

 

Fotoğraf sergisi açıldı

 

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda, Atatürk’ün Denizli ziyaretiyle ilgili fotoğraf ve resim sergisi açıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.