Asıl Şenlik Bu İşte

Asıl Şenlik Bu İşte

Denizli Ticaret Odası tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Öğrenme Şenliği’ ile ilgili protokol bugün Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katıldığı törenle imzalandı.

A+A-

3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte, Dokuma, Ebru Kursu, Osmanlıca, Ahşap Oyma, Taş Boyama ve Leblebi Yapımı gibi 39 alanda yapılan kurslar halkımıza anlatılacak.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Törende konuşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 3 Mayıs’ta başlayacak olan şenlikte “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi, II Hibe Programı kapsamında Denizli Ticaret Odası olarak odamız tarafından Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Pamukkale Üniversitesi ortaklığıyla yürüttüğümüz ‘Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi’ kapsamında, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Denizli’de ilk kez Öğrenme Şenliği düzenlenecek. Projenin amaçlarına uygun olarak ilimizde ilk kez düzenlenecek Öğrenme Şenliğinin kapsamı olabildiğince genişletilerek farkındalık sağlanmayı istemekteyiz. Hayat boyu öğrenmeyi odamız önünde kurulacak 19 ilçenin Halk Eğitim Merkezlerinin yer alacağı stantlarda deneyimletmeyi planlamaktayız. Ekinlikler şehir merkezinde yer alan odamız önünde gerçekleştirilecektir. Etkinlik süresince farkındalık sağlamak üzere broşür ve şapka dağıtılacaktır. 3 gün süreyle keşkek, lokma gibi yiyecek ve çay, limonata ve su gibi içecek ikramı ile ziyaretçilere ikramlar sunulacaktır. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 3 gün süreyle odanın önünde stantlarda Denizli’nin her ilçesini temsilen 19 HEM görevlisi usta öğreticiler yer alacaktır” dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a teşekkür ederek şenliği hayırlı olmasını diledi. Günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin, toplumda bazı değişmelere neden olduğunu vurgulayan Vali Altıparmak, “İnsanoğlunun ömrü doğumdan ölüme kadar öğrenmekle geçer. Öğretme ve öğrenme işi yaşamın bir parçasıdır. Bu nedenle hayat boyu öğrenmenin önemi artmıştır. Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı arttırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla düzenlenen Öğrenme Şenliklerini Denizli’de ilk defa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Denizli Ticaret Odamız işbirliği ile düzenleyeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşüm gerçekleştirmek vizyonuyla başlatılan, Öğrenme Şenliği İlimizde ilk defa düzenlenecek. Bu etkinlikler sayesinde vatandaşlarımızda öğrenme merakı uyandırmayı, onların öğrenmeye karşı ilgilerini arttırmayı eğlenerek öğrenmeleri amaçlınıyor” diye konuştu.

3-4-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak olan 1.Denizli Öğrenme Şenliği Programı, 3 Mayıs Çarşamba günü saat:11.00’de Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayacak. Mehteran Ekibi eşliğinde Kortej Yürüyüşü ile devam edecek olan şenliklerde Protokol konuşmalarının ardından Öğrenme Şenlikleri Etkinlik Açılışı gerçekleştirilecek ve stant ziyaretleri yapılacak. Şenliğin diğer günlerinde ise 09:30-17:00 saatleri arasında Öğrenme Şenlikleri ile ilgili etkinlikler sergilenecek.

Şenlikte usta öğreticilerce aşağıdaki faaliyetler halka deneyimlendirilecek:

1. Islak Keçe Aksesuarları

2. Kaat'ı

3. Dokuma (Küçük Boy Dokuma)

4. Kadın Giysi Dikimi (Elde Makine İşi)

5. Elde Kurdele İşi

6. Peçete Katlama

7. Ahşap Yakma Tekniği (Pyrogravure)

8. Kumaş Abajur Yapma

9. Ebru Kursu

10. Osmanlıca

11. El Nakışları

12. Hasta Ve Yaşlı Bakımı

13. Makinede Süzeni Ve Maraş İşi

14. Buldan Bezi Dokuma

15. Yün, Keçe Ve Koza Nakışı

16. Yöresel Kilim Dokuma

17. Şifre Dantel (Şiş)

18. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesiteknoloji Bağımlılığı

19. Amigurumi (Örgü Oyuncak) Yapımı

20. Penye Sepet Yapımı

21. Çömlek Yapımı, Katılımcıların Uygulamalı Çömlek Yapması.

22. Hasır Dokuma Gösterimi Ve Katılımcıların Uygulaması,

23. Kekik Yetiştiriciliğinin Tanıtımı

24. Oyuncak Bebek Kıyafeti Dikimi

25. İŞKUR Tarafında Görevlendirilen Bir Usta Öğretici Nezaretinde CV Hazırlama Teknikleri Ve İş Görüşmesinde Dikkat Edilecek Hususlar Hakkında Bilgilerin Sunulduğu Bir Stant.

26. Pasta Süsleme Yöntem Ve Tekniklerinin Uygulamalı Olarak Gösterileceği Bir Stant

27. İşitme Engelliler İçin Bazı İşaretlerin Gösterilmesi Ve Yaptırılması

28. Kum Sanatı Etkinliklerinin Gösterilmesi Ve Yaptırılması,

29. İpek Böceği Kozasından Aksesuar Yapımı

30. Deri El Sanatları (Çanta, Kemer, Tablo)

31. Takı Yapımı Ahşap Boyama

32. Ahşap Oyma (Naht) Sanatı

33. Kaligrafi

34. Taş Boyama

35. Kemik Tarak Ve Bıçak Yapımı

36. Leblebi Yapımı

37. Hüsni Hat Ve Su Kabağı İşlemeciliği

38. Dekoratif Ahşap Süsleme

39. Halk oyunları

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.