Asgari Ücretli Vergi Mağduru Olmayacak

Asgari Ücretli Vergi Mağduru Olmayacak

Vergi diliminden dolayı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin,

A+A-

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği kanun teklifi dün gece Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasa ile vergi dilimi nedeniyle Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri bin 300 TL’nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki fark telafi edildi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Gelir Vergisi Kanunu’na geçici madde eklenmesini öngören yasa, vergi diliminden dolayı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri 1.300 TL’nin altına düşen bekar ve çocuksuz asgari ücretlilere vergi desteğini içeriyor. Buna göre, bu üç ayda da ücretlerin 1.300 TL’nin altına düşen kısmı asgari geçim indirimine ilave edilecek. Bekar ve çocuksuz hizmet erbabının geçim indirimi dahil, 2016 yılı Ekim ayında net ücreti olan bin 231,08 TL ile bin 300 TL arasındaki 69,91 TL’lik meblağ, asgari geçim indirimine ilave edilerek, bin 300,99 TL olarak hizmet erbabına ödenecek. Böylece, aradaki kayıp telafi edilecek” dedi.

 ARTIK MAĞDURİYET OLMAYACAK

 Asgari ücretin hiçbir zaman bin 300 TL’nin altına düşmeyeceğini vurgulayan Şahin Tin, “Bin 300 lira olarak konuştuğumuz asgari ücret tutarı aslında bekar bir asgari ücretlinin elde ettiği geliri ifade etmektedir. Kişinin gerek medeni durumu gerekse sahip olduğu çocuk sayısına bağlı olarak asgari ücret bu tutardan fazla olabiliyor. Nitekim evli ve 3 çocuklu bir kişi için asgari ücret 1 Ocak tarihi itibarıyla bin 384 lira. Tabi aylar itibarıyla kişi eline geçen gelirle bağlantılı olarak vergi matrahı olarak üst gelir dilimlerine girmeye başlıyor. Yüzde 15 oranı ile başlayan bir kişi yüzde 35 oranına kadar farklı oranlar üzerinden vergi ödeyebiliyor. Biz burada asgari ücretin bin 300 lira olacağını daha önce de ifade etmiştik. Yasanın amacı, asgari ücretlinin hiçbir şekilde gelirinin bin 300 liranın altına düşmemesini sağlamaktır” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.