Arslan: Zeybekci Koltuk Derdine Düştü

Arslan: Zeybekci Koltuk Derdine Düştü

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin son günlerde CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki eleştirilerine cevap verdi

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin son günlerde CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki eleştirilerine yanıt verdiği açıklamasında, Bakan Zeybekci'yi canlı yayında istediği kanalda anayasa tartışmasına davet etti. Milletvekili Arslan "Hodri Meydan; Zeybekci bıraksın konuyu şahsileştirmeyi, Genel Başkanıma ve partime sataşmayı, ülkesine sahip çıksın, savunulacak tek bir tarafı varsa bu anayasa paketini konuşsun, genel başkanıma iftira atmasın, hakaret etmesin. Öyle anlaşılıyoki Zeybekci Denizli’de “Hayır” çıktığında koltuğunu kaybedeceğini hissetmiş, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na haksız bir şekilde dil uzatmış, haddini de aşmıştır." ifadesini kullandı.

Milletvekili Arslan'ın açıklaması şöyle:

ZEYBEKCİ HAYIR'LARI GÖRÜNCE NE YAPACAĞINI ŞAŞIRIYOR

Denizli’de ülkesinin geleceği için “Hayır” diyen hemşehrilerimizin sayısı her geçen gün artarken, anayasa değişikliğini anlatmayı bırakan Nihat Zeybekci, ne yapacağını şaşırdı! Sanki genel seçim varmış gibi CHP’ye ve Genel Başkanıma iftira atmış, hakaret etmiştir. Biz “Bu referandum parti için değil, ülke meselesidir” dedikçe, bu paketin gerçek yüzünü anlattıkça oyları eriyen Zeybekci ne yapacağını şaşırmıştır. Öyle anlaşılıyor ki Zeybekci Denizli’de “Hayır” çıktığında koltuğunu kaybedeceğini hissettiği için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na haksız bir şekilde dil uzatmış, haddini de aşmıştır. 

Nihat Zeybekci, konuştukça batıyor...

Geçen hafta Cumhuriyet rejimine tavır alan, “Hayır” diyecek hemşehrisine karşı “2. Kurtuluş Savaşı” açma gafletine düşen Zeybekci, bugün de ipe sapa gelmez sözlerle, iftiralarla çaresizliğini ortaya koymuştur. "Neye ve kime karşı kurtuluş savaşı yapıyorsun" sorumuza cevap veremeden, yeni bir iftira ve isnada sarılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak çok ayıp etmiştir. 

HODRİ MEYDAN; CANLI YAYINDA TARTIŞALIM!

Bugüne kadar ne Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ne de benim Denizli’de anlattığımız hiçbir anayasa maddesinde tek bir abartı, tek bir yalan bulamazsınız. Zeybekci’ye hodri meydan diyorum; istediğin tv kanalına çıkalım, gel şu anayasayı madde madde tartışalım, konuşalım, halkımıza anlatalım. Kim doğru, kim yalan söylüyor onu ortaya koyalım. Yapılacak değişiklikle seçilecek Cumhurbaşkanının fesih yetkisi var mı yok mu; Meclis ve yargı nasıl etkisiz kılınacak; nasıl bir tek adam düzeni gelecek; partili cumhurbaşkanlığı nasıl bir kriz yaratacak, tek tek tartışalım. Zeybekci bıraksın konuyu şahsileştirmeyi, Genel Başkanıma ve partime sataşmayı, ülkesine sahip çıksın, savunulacak tek bir tarafı varsa anayasa paketini konuşsun, genel başkanıma iftira atmasın, hakaret etmesin.

Zeybekci; bırak koltuk sevdasını, Denizli’nin geleceği için hayırlı bir iş yapalım, çık istediğin kanala konuşalım. 

Önüne gelen her ankette “hayır” oyu yükseldikçe nereye saldıracağını şaşıran Nihat Beye tavsiyem, kısır siyasi sataşmaları bırakmasın, işin özüne gelsin, seviyesini de düşürmesin. Anayasayı anlatacak sözü, ekonomik kriz nedeniyle millete bakacak yüzü kalmayan Bakan Zeybekci, Cumhurbaşkanının her gün ayrımcılık yapan dilini kopya etmekten uzak durmalı, doğru oturup doğru konuşmalıdır. İftira ve hakaretlerden uzak durmalıdır. Benim genel başkanıma yalancı diye iftira atacağına, kendi genel başkanına "Abidik gubidik adamlar Başbakan oluyor" sözünü kimin için söylediğini sormalı ve açıklatmalıdır."

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.