Arslan: Sağlıkta Katılım Payı Kalkacak

Arslan: Sağlıkta Katılım Payı Kalkacak

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, sağlık alanında yaşanan büyük sorunlara çözüm için CHP’nin kapsamlı projelerini açıklamaya devam ediyor. Aile sigortasının sağlık alanındaki kapsamlı dönüşümünü hastalara ve sağlık çalışanlarına aktaran Arslan, “Katı

A+A-

Denizli-Pamukkale İlçe sınırları içindeki özel bir hastaneyi ziyaret eden CHP Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Milletvekili Adayı Adil Demir ve Pamukkale ilçe örgütüyle birlikte hastane çalışanlarını ve hastaları ziyaret etti. Hastanenin ve hastaların sorunlarını dinledi. Arslan, sağlık çalışanları, doktorlar ve hastane yönetimiyle yaptığı görüşmenin ardından şu açıklamada bulundu:

 

AİLE SİGORTASI, SAĞLIKTA BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN ANAHTARI OLACAK

“Yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerinden ihtiyaçları ölçüsünde, ihtiyaç duydukları her yer ve zamanda yararlanabilmeleri temel ilkemizdir. CHP, sağlık hizmetlerine bütçeden ayrılacak payı artıracaktır. CHP iktidarında, daha çok sayıda doktor, hemşire ve teknisyen yetiştirilecek, atanma kabusuna son verilecektir. Yurttaşları hasta olmadan korumayı amaçlayan önleyici sağlık hizmetlerine ağırlık verilecektir."

 

YATIRDIĞIN PRİME DEĞİL, SAĞLIK HAKKINA SAHİP ÇIKIYORUZ

CHP iktidarında, sağlık hizmetlerinden yararlanmanın ön koşulu, yatırılan prim miktarı ya da kişinin cebinden çıkan parası olmayacaktır. CHP, ayrım gözetmeksizin tüm toplum kesimlerine nitelikli sağlık hizmetlerini ulaştıracaktır. CHP, ilaç ve sarf malzemesi, ekipman ve yazılım alanlarında yerli sağlık endüstrisinin gelişmesi için cesur adımlar atacak, bu alandaki ihtiyaçlarımızın kendi ülkemizde üretilmesine olanak sağlayacak bir çalışmayı gerçekleştirecektir. TÜBİTAK, tekno-kentler ve tıp fakültelerimizin işbirliğinde ulusal sağlık teknolojileri geliştireceğiz. Yerli ilaç endüstrisini teşvik edeceğiz. Ülkemizi ilaç ve aşı konusunda dışa bağımlı olmaktan kurtaracağız” dedi.

 

CHP İKTİDARINDA KALİTELİ VE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ GELİYOR

Kanser Tarama Tırları ile mamografi dâhil, gerekli tüm kanser taramalarını ücretsiz ve yerinde gerçekleştireceğiz. Kademeli sevk sistemini hayata geçirerek, yurttaşların sevk zinciri içerisinde istedikleri sağlık kuruluşu ve hekime gidebilmelerini sağlayacağız.

 

YOKSUL VATANDAŞIN SİGORTASINI DEVLET ÖDEYECEK

Prim ödemiş olmayı sağlık hizmeti almanın ön koşulu olmaktan çıkaracağız ve her vatandaşın sağlık hizmetini almasına olanak sağlayacağız. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için yurttaşlardan alınan katılım payı, ilave ücret vb. ödemeleri kaldıracağız. CHP Aile Sigortası Programı kapsamında, yoksul yurttaşlarımızın GSS primlerini Hazine’den karşılayacağız. GSS prim borcu olan yoksul yurttaşların mağduriyetlerini Aile Sigortası Programı kapsamında giderecek, borçlarının tamamını sileceğiz. Hastane ve doktor randevu telefonlarını ücretsiz yapacağız.

 

AİLE PLANLAMASI

“3 çocuk, 5 çocuk” tartışmasıyla ülkemize zaman kaybettirmeye hiç gerek yok. Bakabileceğimiz ve yetiştirebileceğimiz kadar çocukla, ailelerin istedikleri sayıda çocuk sahibi olmasını destekleyeceğiz. Aile planlamasına erişimin önündeki engelleri kaldıracak, bu hizmetleri isteyen herkese ücretsiz sunacağız.

 

DOĞUM VE BESLENME MASRAFLARINI DEVLET KARŞILAYACAK

Doğumların her yerde ücretsiz ve sağlık personeli yardımıyla, güven içerisinde gerçekleşmesini temin edeceğiz. Gebe, lohusa, bebek ve çocukların beslenme ve bebek bezi gibi ihtiyaçları için Aile Sigortası Programı kapsamında yoksul ailelere destek sağlayacak, ücretsiz ilaç temin edeceğiz. Tüm büyük işletmelerde emzirme odası ve birinci basamak sağlık hizmeti verebilecek ünitelerin olmasını sağlayacağız. Sağlıklı bir nesil için okullarda çocuklarımıza yönelik geniş kapsamlı bir okul sağlığı projesini hayata geçireceğiz.

 

ENGELLİLERİN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Bütün hastanelerde engelli karşılama birimi oluşturacak, işitme engelliler için tercüman bulunduracağız. Engellilerin, hastanelere servis araçları ile randevulu olarak gelmesini sağlayacağız. Engelli yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerinden ihtiyaç duydukları yer ve ölçüde ücretsiz olarak yararlanabilmelerini temin edeceğiz. CHP Aile Sigortası Programı kapsamındaki herkesin diş protezlerinin ücretsiz yapılmasını sağlayacağız.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EKONOMİK GÜVENCESİ ARTACAK

Tümüyle niceliğe dayanan performans sistemini nitelik göstergelerinden de yararlanacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Sağlık çalışanlarının emekli maaşlarını yüksek düzey kamu personeli emekli maaşı seviyesine getireceğiz. Özel sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin ücretleri için kamu güvencesi sağlayacağız. Eğitim ve araştırma hastanelerinde uygulan ek ödeme sisteminde, eğitim ve araştırma performansına dayalı ödemenin, hastane gelirinden değil, genel bütçeden karşılanmasını ve bunun emeklilik gibi özlük haklarına yansıtılmasını sağlayacağız. Bütün hemşire ve ebelerin dört yıllık üniversite mezunu olmasını ve kendi alanlarında çalışmasını sağlayacağız” biçiminde konuştu

 

SAĞLIKTA YENİ KURUMLAR GELİYOR

Kazım Arslan “Tüm bunlar için Sağlık Bakanlığı bünyesinde “Sağlık Programları Genel Müdürlüğü” kuracağız. Sağlık programlarının hazırlanmasını, uygulanmasını ve finansmanını bu kurum aracılığıyla gerçekleştireceğiz. “Temel Sağlık Hizmetleri”, “Yataklı Tedavi Kurumları”, “Sağlık Personeli”, “Tıbbi Teknoloji ve Eczacılık” gibi uygulayıcı genel müdürlükler oluşturacağız. Hastane yönetimlerini kâr odaklı olmaktan çıkaracağız. Devlet hastanelerinin kamu tarafından işletilmesini sağlayacağız. Sağlık ihaleleri ve harcamalarını şeffaf hale getireceğiz. İhalelerin en hızlı şekilde yapılmasını sağlayarak mağduriyetleri önleyeceğiz” ifadesini kullandı.

 

SAĞLIĞI HASTALIKTAN KURTARACAĞIZ

Milletvekili Kazım Arslan, “Sağlık şu anda ülkemizin en büyük sorun yaşadığı alanların başında geliyor. Sağlıkta dönüşüm, artık belli şirketlerin kasasını doldurmak için yapılmayacak. Biz, kadrolarımızla ve projemizle Aile Sigortası’nı Türkiye’nin sağlığında en büyük dönüşüm alanı olarak sayıyoruz. Sağlık hizmetlerinin en iyi ve en güvenli bir şekilde verilmesi noktasında her türlü desteği vermeye ve bütçeyi buna göre düzenlemeye kararlıyız. Halka sağlık hizmetini kaliteli bir şekilde sunarak sağlıklı bir toplum yetişmesine olanak sağlayacağız. Bu nedenle sağlıkta ödenen katılım payını kaldıracağız, Aile Sigortası ile de sağlık hizmetlerinin iyi bir şekilde alınmasına katkı yapacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.